Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στην αγκαλιά του Μορφέα… Χωρίς τζίρο, χωρίς τάση, η ταλαιπωρία συνεχίζεται

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στην αγκαλιά του Μορφέα… Χωρίς τζίρο, χωρίς τάση, η ταλαιπωρία συνεχίζεται
ΑΓΟΡΑ: Τι συνεδρίαση και αυτή! Πόσους καφέδες έπρεπε να πιει κάποιος για να αντέξει να τη βλέπει; Καθαρός τζίρος περίπου 23 εκατ. ευρώ. Τι να σχολιάσει κάποιος. Άλλες μέρες τόσο τζίρο έκανε μία μετοχή ή έστω δύο. Σήμερα όλο το ταμπλό.

Χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς τάση, χωρίς επενδυτές. Απαξίωσης συνέχεια για το ΧΑ. Χωρίς τάση βέβαια ήταν και οι αγορές της Ευρώπης, αλλά τι να συγκρίνουμε. Ας ελπίσουμε πως κάτι θα αλλάξει και ο Αύγουστος δε θα είναι έτσι.

Οι τράπεζες είναι πολύ κοντά στο να σπάσουν τη στήριξη και να χαλάσουν όλο το κλίμα. Αν σπάσουν θα χαθούν και οι 630 μονάδες, εκτός και αν οι στυλοβάτες του ΧΑ ξαναβάλουν και πάλι πλάτη. Δε θα ασχοληθούμε ούτε σήμερα με αυτές. Δεν αξίζει.

ΟΠΑΠ: Έχοντας διορθώσει τις προηγούμενες μέρες και αφήνοντας πλέον πίσω και τη διαδικασία διαμόρφωσης τιμής για επανεπένδυση του μερίσματος, δείχνει ότι μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Σήμερα έβαλε πλάτη και έκλεισε με άνοδο 1,25%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πάνω από τα 8 ευρώ η μετοχή. Στα 8,03 ευρώ και στο +1,20% με όγκο 241 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,14 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Διόρθωσε λίγο αλλά χωρίς να δημιουργήσει ανησυχίες. Σιγά και μην έχουν παράπονο οι κάτοχοι μετοχών…

LAMDA: Σταθεροποιείται η μετοχή πάνω από τα 5,80 ευρώ και κάνει κάτι δοκιμές για υψηλότερα αλλά βγαίνουν λίγα χαρτιά.

ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗ: Το ταμπλό κάτι προεξοφλεί. Φτάνουν στα αυτιά μας πολλά αλλά δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε, γιατί δεν επιβεβαιώνονται. Γενικά για πολλές μετοχές ακούμε πολλά. Τα μισά να γίνουν θα έδιναν νέα πνοή στο ΧΑ. Αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Θα μείνουμε στο τεχνικό κομμάτι και έτσι θα δικαιολογήσουμε την άνοδο. Επιπλέον οι όγκοι δεν είναι μεγάλοι, άρα η άνοδος δεν είναι δύσκολη υπόθεση για τους αγοραστές.

Δυνατή κίνηση και +8,91% για την Ιντρακόμ Κατασκευές. Πάει να κλείσει το χάσμα που γράφαμε χθες η Κέκροψ. Έκλεισε στα 2,33 ευρώ και στο +7,62%, ενώ η Ιντρακόμ ενισχύθηκε 3,80% και έκλεισε στα 0,6550 ευρώ. Στόχο – στόχο πάει η μετοχή. Ανοδικά και η Ιντραλότ…

CENTRIC: Τοποθετήσεις από εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια στη μετοχή. Με απώλειες μόλις 0,42% και κλείσιμο στα 0,2360 ευρώ. Ο όγκος 221 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 23,8 εκατ. ευρώ, η οποία μάλλον είναι εξαιρετικά χαμηλή…


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Οι αποστάσεις να τηρούνται, αλλά μεταξύ ανθρώπων και όχι εντολών. Τεράστιες και σήμερα οι αποστάσεις μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Με τέτοιο τζίρο βέβαια στο ΧΑ τι να περιμένεις. Άλλοτε τέτοιο τζίρο έκαναν μόνες τους 2 μετοχές για να μην πούμε και μία.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Σε υψηλά 12 ετών περίπου η μετοχή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Νέα χαμηλά 3,5 ετών.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Όταν οι άλλες πλέουν τα λοίσθια, αυτή δοκιμάζει τα σπάσει την αντίσταση. Και ας λένε ό,τι θέλουν. Είναι προς διαπραγμάτευση αρέσει δεν αρέσει. Και για τη στήλη είναι καλύτερη από πολλές άλλες, για να μην πούμε όλες αυτή την περίοδο.

Κάποιοι πέταξαν 11 τεμάχια στις δημοπρασίες και την έκλεισαν σε χαμηλό ημέρας και στα 12,94 ευρώ ενώ με όγκο πάνω από 5 χιλ. τεμάχια είχε γράψει μέσα στη συνεδρίαση ακόμα και 13,30 ευρώ.
Image

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης