Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά 75% αυξήθηκε η χρήση ηλεκτρονικών μέσων από παιδιά και εφήβους λόγω πανδημίας

Γερμανία: Κατά 75% αυξήθηκε η χρήση ηλεκτρονικών μέσων από παιδιά και εφήβους λόγω πανδημίας
Η χρήση των διαδικτυακών παιχνιδιών αυξήθηκε κατά 75% τις καθημερινές, ενώ ο μέσος χρόνος που αφιερώνεται στα κοινωνικά δίκτυα αυξήθηκε κατά περίπου 66%, σύμφωνα με γερμανική έρευνα
Η εντεταλμένη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας για θέματα ναρκωτικών ουσιών, Daniela Ludwig, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επικίνδυνη αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων στα παιδιά και τους εφήβους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
«Τα παιδιά και οι έφηβοι παίζουν και συνομιλούν διαδικτυακά (chat) σε ποσοστό 75% περισσότερο από ό, τι πριν από την πανδημία του κορωνοϊού - αυτή είναι μια απότομη αύξηση που δεν πρέπει να συνεχιστεί», είπε η χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.
Αφορμή έδωσε μελέτη του Ταμείου Υγείας DAK για τον εθισμό σε ηλεκτρονικά μέσα, την οποία διεξήγαγαν ερευνητές του Γερμανικού Κέντρου Εθισμού Νέων της πανεπιστημιακής κλινικής του Αμβούργου (Hamburg-Eppendorf).
Συγκρίθηκαν δεδομένα του Σεπτεμβρίου 2019 και Απριλίου 2020, δηλαδή τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού στην Γερμανία.
Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, η χρήση των διαδικτυακών παιχνιδιών αυξήθηκε κατά 75% τις καθημερινές, ενώ ο μέσος χρόνος που αφιερώνεται στα κοινωνικά δίκτυα αυξήθηκε κατά περίπου 66%.
Σημαντική είναι η αύξηση των ποσοστών και τα Σαββατοκύριακα.
«Για πρώτη φορά, έχουμε αξιόπιστα στοιχεία σχετικά για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και είναι πραγματικά ιδιαίτερα. Οι αριθμοί βοούν ότι πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί σε αυτό το θέμα - γονείς, δάσκαλοι και πολιτικοί. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η καλύτερη γνώση των μέσων ενημέρωσης, ιδίως σε ότι αφορά παιδιά και εφήβους σε όλη τη Γερμανία.
Πρέπει να ξέρουν σε τι βαθμό η χρήση τους είναι εντός παραδεκτών ορίων και πότε ξεφεύγει», τόνισε η Ludwig.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης