Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση χρέους εξετάζει η κυβέρνηση της Αργεντινής

Καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση χρέους εξετάζει η κυβέρνηση της Αργεντινής
Reuters: Η Αργεντινή ενδέχεται να καθυστερήσει την αναδιάρθρωση χρέους
Η κυβέρνηση της Αργεντινής εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την προθεσμία που έχουν οι πιστωτές για να απαντήσουν στην πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους έως τα μέσα με τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters –επικαλούμενο πηγές.
Η μέχρι στιγμής προθεσμία για την συμφωνία των 65 δισ. δολαρίων είναι η 4η Αυγούστου 2020, αν και οι δύο πλευρές έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο για την αξία και τους νομικούς όρους της τελικής προσφοράς, με μια μεγάλη ομάδα πιστωτών να τάσσονται υπέρ μιας αντιπρότασης.
Η συμφωνία για το χρέος είναι κρίσιμη για να μπορέσει η λαβωμένη από την ύφεση Αργεντινή να αποφύγει την παρατεταμένη και φασαριόζικη νομική διαμάχη με τους πιστωτές της μετά και τη χρεοκοπία της από ξένο χρέος τον Μάιο.
«Είναι πιθανό (να καθυστερήσει η συμφωνία.
Μπορεί να φτάσει ακόμη και έως τα τέλη Αυγούστου.
Αν και ακούγεται επίσης για καθυστέρηση 15 ημερών», ανέφερε η πηγή.
Εχθές 28/7, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής δήλωσε ότι αναζητείται μια νέα φόρμουλα με το ΔΝΤ.
«Μετά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους με τους πιστωτές, αναμένουμε να ζητήσουμε ένα νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο που δεν λειτούργησε» δήλωσε ο Martin Guzman σε συνέντευξή του.
«Αυτό θα συμβεί ανεξάρτητα από τους ιδιώτες πιστωτές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα» πρόσθεσε.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτίου Αμερικής, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για την πορεία αναδιάρθρωσης των ομολόγων της, έχει καθυστερήσει να αποπληρώσει 56 δισεκατομμύρια δολάρια έπειτα από συμφωνία stand-by του ΔΝΤ, την οποία διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Η Αργεντινή επεξεργάζεται μια νέα φορολογική μεταρρύθμιση ώστε να εξυγιάνει πλήρως τα δημόσια οικονομικά της.
Σημειώνεται πως η χώρα εξακολουθεί να μην έχει τη στήριξη των τριών κύριων πιστωτών της, οι οποίοι κατέχουν άνω του 50% του εξωτερικού χρέους της Αργεντινής μετά την ένωση με άλλα κεφάλαια αυτήν την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης