Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Aποκλειστικό: Σε πιλοτική δίκη για επικουρικές και δώρα προχωράει το Υπ. Εργασίας, για να σταματήσουν τις προσφυγές οι συνταξιούχοι

Aποκλειστικό: Σε πιλοτική δίκη για επικουρικές και δώρα προχωράει το Υπ. Εργασίας, για να σταματήσουν τις προσφυγές οι συνταξιούχοι
Από Σεπτέμβριο ο ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας θα αιτηθούν πιλοτικής δίκης για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα
Μετά την χθεσινή 29/7/2020 τροπολογία της κυβέρνησης που έδινε σε όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές το ενδεκάμηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, η απορία όλων ήταν τι θα γίνει με τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και τα δώρα.
Μόλις χθες μάθαμε ότι, τελικά η κυβέρνηση το 2019 είχε προβεί σε πιλοτική δίκη για τις κύριες συντάξεις και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που εκδόθηκε στις 14 Ιουλίου 2020 αφορούσε αυτές και μόνο χωρίς να εξειδικεύει τι πρέπει να γίνει με τις επικουρικές και τα δώρα για το λεγόμενο ενδεκάμηνο.
Τη νομική εξήγηση κλήθηκε να δώσει σε Πρωθυπουργό και άλλους υπουργούς, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που ως συνταγματολόγος κατέχει όσο λίγοι τα ζητήματα των αναδρομικών και των δικαστηρίων.  
Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, το Υπουργείο Εργασίας και πιο συγκεκριμένα ο ΕΦΚΑ, προσανατολίζεται σε δεύτερο χρόνο στο να προσφύγει σε πιλοτική δίκη και για τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και τα δώρα των συντάξεων για το ενδεκάμηνο.
Η πιλοτική δίκη, ουσιαστικά, συνιστά μία πολιτική απόφαση ώστε να σταματήσουν τις προσφυγές οι συνταξιούχοι και να υπάρξει μία απόφαση για όλους.
Ετσι, από Σεπτέμβρη ο ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας θα αιτηθούν πιλοτικής δίκης για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα.
Λογικά η πιλοτική δίκη θα δικαιώσει αυτούς που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και τότε η κυβέρνηση θα λάβει πολιτική απόφαση που θα δίνει αυτά τα αναδρομικά σε όλους, όπως έγινε και εχθές.
Mε αυτό το τρόπο η κυβέρνηση κερδίζει αρκετό χρόνο αλλά και δημοσιονομικό χώρο ώστε να πάρει εκ νέου την πολιτική απόφαση δικαίωσης σε όλους στα αναδρομικά επικουρικών και τα δώρα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης