Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Μάχη» για τη στήριξη των 630 μονάδων – Απώλειες λόγω διεθνών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – «Μάχη» για τη στήριξη των 630 μονάδων – Απώλειες λόγω διεθνών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Ο DAX ξεκίνησε με μεγάλες απώλειες. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τις ελληνικές μετοχές με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να ανοίξει με απώλειες και λίγο κάτω από τις 630 μονάδες. Παραμένουμε δηλαδή σε κρίσιμα επίπεδα και η μάχη με τη σημαντική στήριξη είναι σε εξέλιξη.

Οι τράπεζες βέβαια δεν έχασαν την ευκαιρία να υποχωρήσουν με το άνοιγμα και να καταγράφουν στα πρώτα λεπτά απώλειες. Οι 4 συστημικές είναι πρώτες σε απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. «Πλάτη» βάζει η Τιτάν λόγω αποτελεσμάτων.

ΟΠΑΠ: Στα 7,91 ευρώ ορίστηκε η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την επανεπένδυση του μερίσματος. Η τιμή της μετοχής χθες έκλεισε στα 8,12 ευρώ. Σήμερα ξεκίνησε με μικρές απώλειες και κοντά στα 8,05 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Θα λέγαμε πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά δεδομένης της συγκυρίας. Μάλιστα και στα σχόλιά τους οι αναλυτές τονίζουν πως ήταν ανώτερα των εκτιμήσεών τους. Η διοίκηση αντέδρασε έγκαιρα και μείωσε τα κόστη, αλλά ευνοήθηκε και από τη μείωση των τιμών των στερεών καυσίμων.

Τα αποτελέσματα θα πρέπει να τύχουν θετικής αποδοχής από τους επενδυτές. Κάποια στιγμή θα πρέπει η μετοχή να ξεκολλήσει από τα 11 ευρώ. Η μετοχή άνοιξε με άνοδο άνω του 1% και στα 11,26 ευρώ. Θα θέλαμε να δούμε ενίσχυση της ανοδικής κίνησης με καλό όγκο προκειμένου να ξεφύγει από τη συσσώρευση που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα.

JUMBO: Με χαμηλό όγκο πιέζεται σήμερα και φαίνεται πως η περιοχή των 17 ευρώ αποτελεί μία δυνατή αντίσταση. Στα 16,17 ευρώ και στο -1,82%. Η αποτίμηση στα 2,2 δισ. ευρώ.

CENTRIC (απάντηση): Αναφορικά με σχόλιο αναγνώστη, τον οποίο και ευχαριστούμε, θα πούμε το εξής: Η μετοχή έπεσε χθες μόλις 0,40% και από την αρχή του έτους υποχωρεί κατά 1,4%, δηλαδή μιλάμε για οριακή πτώση την ώρα που έχει καταστραφεί όλο το ταμπλό.

Το να πουλάει τόσα κομμάτια ένας ιδιώτης και να αγοράζουν θεσμικοί είναι ο λόγος της οριακής πτώσης. Σε άλλες περιπτώσεις αν οι αγοραστές ήταν «μαρίδα» θα είχε πάει στο -10%.

LOGISMOS: Το 2020 αναμενόταν να ξεπεραστούν τα αποτελέσματα του 2019 τόσο σε πωλήσεις όσο και σε EBITDA λόγω ανάληψης μεγάλων έργων επιχειρηματικού λογισμικού σε παραγωγικές εταιρίες στον κλάδο των τροφίμων.

Λόγω του COVID-19 και της πρόσκαιρης διακοπής λειτουργίας σημαντικού αριθμού πελατών της Logismos κατά περίπου ένα τετράμηνο 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου (κυρίως Καζίνο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό) αναμένεται εφόσον δεν υπάρξει και δεύτερο κύμα, ο κύκλος εργασιών για το 2020 να κυμανθεί στα επίπεδα του 2019.

Από το 2021 και με την προοπτική αποκατάστασης της κανονικότητας αναμένεται αύξηση όλων των μεγεθών της εταιρίας. Τα παραπάνω ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

NEWSPHONE: Παραμένει ακόμα χαμηλό το ποσοστό των μετόχων που έχουν υποβάλει δημόσια πρόταση και συγκεκριμένα στο 74,55% μετά τις τελευταίες αγορές που έγιναν.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Στο ξεκίνημα οι αγοραστές πήραν 4 χιλ. τεμάχια από τα 13,90 ευρώ δίνοντας στη μετοχή άνοδο 4,51%. Ο πρώτος τώρα αγοραστής είναι στα 13,25 ευρώ και ο πωλητής στα 14 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μέσα σε λίγα λεπτά ο όγκος ξεπέρασε τις 100 χιλ. τεμάχια με τη μετοχή να πηγαίνει μέχρι τα 4 ευρώ και να υπάρχουν καλοί αγοραστές. Όπως έχουμε ξαναγράψει υπάρχει ξένος πωλητής με πολλά κομμάτια. Υπάρχουν πληροφορίες πως για ένα μέρος της προσφοράς έχει βρεθεί αγοραστής και ίσως να τον βλέπουμε τώρα στο ταμπλό

Η μετοχή από την αρχή του χρόνου υποχωρεί 48% και πλέον είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει η ταλαιπωρία λόγω του πωλητή. Εκτιμούμε πως όταν τελειώσει η μετοχή θα βγάλει δυνατή αντίδραση.

INTRACOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Με καλό όγκο άνω των 20 χιλ. τεμαχίων ενισχύεται 1,12% και βρίσκεται στα 1,36 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης