Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Απαραίτητη η αύξηση δαπανών για προστασία των οικονομιών από τον κορωνοϊό

ING: Απαραίτητη η αύξηση δαπανών για προστασία των οικονομιών από τον κορωνοϊό
Ο οικονομολόγος της ING προειδοποιεί ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να στηρίξουν τις οικονομίες τους αδιαφορώντας για την αντίδραση των οίκων αξιολόγησης
Οι κυβερνήσεις πρέπει να «ξοδέψουν απίστευτα πολλά χρήματα» για να προστατέψουν τις οικονομίες τους καθώς οι διεθνείς αρχές προσπαθούν να αναζωογονήσουν την ανάπτυξη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Rob Carnell, ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τεράστια ποσά δαπανών.
Η οικονομία σου έχει μια οικονομική δυναμική που μπορεί να εξαφανιστεί εάν δεν ξέρει πως να την προστατέψεις» δήλωσε μιλώντας στο CNBC.
Ο Carnell είπε ότι κατά κύριο λόγο ήταν δημοσιονομικό ζήτημα παρά νομισματικό πρόβλημα και συμβούλεψε τις κυβερνήσεις να «δαπανήσουν χρήματα τώρα».
«Μην ανησυχείτε για το τι θα κάνουν οι οίκοι αξιολόγησης διότι δεν υπάρχει θέμα όταν δεν έχει απομείνει τίποτα από την οικονομία όταν ένα εμβόλιο -εάν ανακαλυφθεί εμβόλιο και αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα- και όλες οι επιχειρήσεις μας έχουν εξαφανιστεί και όλοι είναι άνεργοι» τόνισε ο ίδιος.
Ωστόσο, ο ίδιος αναγνώρισε ότι υπάρχουν περιορισμοί και η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβλημα.
«Εάν συνεχίσεις να ξοδεύεις ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό... τότε έχεις συρρίκνωση» είπε ο ίδιος.
Χρησιμοποιώντας τις ΗΠΑ ως παράδειγμα, όπου οι βουλευτές συζητούν επί του παρόντος για σχέδια για περισσότερη ανακούφιση από τον κορωνοϊό, ο Carnell υποστήριξε ότι η δημοσιονομική υποστήριξη ήταν «συρρίκνωση» και όχι «κίνητρο».
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών για την ανακούφιση από τον κορωνοϊό που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (27/7/2020) περιλαμβάνει σχέδια για μείωση των επιδομάτων ανεργίας από 600 δολ. σε 200 δολ. την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης