Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Βουτιά 82% στα κέρδη το β' 3μηνο του 2020, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στις τιμές πετρελαίου

Shell: Βουτιά 82% στα κέρδη το β' 3μηνο του 2020, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στις τιμές πετρελαίου
Η Shell εκτιμά ότι τα συμβόλαια αργού πετρελαίου, τύπου Brent, θα ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 35 δολάρια το βαρέλι το 2020
Σημαντική πτώση των καθαρών κερδών της ανακοίνωσε σήμερα (30/7) η Shell, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού στις τιμές του πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο πετρελαϊκός γίγαντας ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 638 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με τα καθαρά κέρδη 3,5 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι και τα 2,9 δισ. τους πρώτους τρεις μήνες του 2020.
Μάλιστα, οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι οι εταιρείες «Big Oil», αναφερόμενοι στις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, ήταν πιθανό να αναφέρουν «τρομακτικά» αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου καθώς τα μέτρα κλειδώματος του κορωνοϊού προκάλεσαν σοκ στη ζήτηση.

Οι εκτιμήσεις για το brent

Η Shell πιστεύει τώρα ότι τα συμβόλαια αργού πετρελαίου, τύπου Brent θα ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 35 δολάρια το βαρέλι το 2020, από μια προηγούμενη πρόβλεψη 60 δολαρίων για το διεθνές σημείο αναφοράς.
Η εταιρεία μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για τις τιμές του Brent στα 40 δολ. το 2021 και στα 50 δολ. το 2022, αφού προηγουμένως είπε ότι αναμένεται να είναι οι μέσες τιμές των 60 δολ. για κάθε αντίστοιχο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης