Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Αγοράστε μετοχές στην πτώση διότι, εύκολα, ο S&P 500 θα φτάσει τις 3.500 μονάδες το 2021

tags :
Credit Suisse: Αγοράστε μετοχές στην πτώση διότι, εύκολα, ο S&P 500 θα φτάσει τις 3.500 μονάδες το 2021
Ο αναλυτής της Credit Suisse συστήνει στους αναλυτές να επενδύσουν σε μετοχές της Wall Street
Σε αντίθεση με την αναπάντεχα ζοφερή οικονομική αξιολόγηση από τον επικεφαλής της Fed, Jerome Powell στις 29/7/2020, ο στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse συστήνει την αγορά μετοχών καθώς αναμένεται εκτόξευση του S&P 500 το 2021.
Ειδικότερα, ο Andrew Garthwaite πιστεύει ότι ο S&P 500 μπορεί -εύκολα- να φτάσει τις 3.500 μονάδες έως το τέλος του επόμενου έτους.
«Το κλειδί για εμένα είναι εάν θα σημειωθεί μια μεγάλη διόρθωση.
Θα έχεις μια υποχώρηση άνω του 10%;
Δεν το πιστεύω και το κλειδί είναι το ένα θέλεις να αγοράς στην πτώση ή να πουλήσεις στα ράλι και θέλουμε να αγοράσουμε στην πτώση» δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο MarketWatch.
Ο βασικός λόγος για να συνεχίσεις τις αγορές;
«Θα έχουμε έναν συνδυασμό εύκολου χρήματος, χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής με έλεγχο της καμπύλης απόδοσης - δηλ. δημοσιονομική QE (ποσοτική χαλάρωση) - έως ότου η ανεργία επιστρέψει σε πολιτικά αποδεκτά επίπεδα», λέει ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι η Fed δεν έχει δεσμευτεί να καθιερώσει τον έλεγχο της καμπύλης απόδοσης, αν και αξιωματούχοι έχουν πει ότι το σκέφτονται.
Και ο Garthwaite πιστεύει ότι οι πραγματικές αποδόσεις ομολόγων κινούνται προς το -2%.
«Γιατί να έχεις ομόλογα χωρίς απόδοση;
Ως αποτέλεσμα αυτού, έχουμε δει οι ροές προς τις μετοχές να  διατηρούνται ασυνήθιστα καλά» συμπλήρωσε.


Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Credit Suisse, οι επενδυτές έχουν χάσει κάποια πράγματα: πρώτον, ότι η πολιτική είναι το κλειδί και ότι ανησυχίες για ένα χρηματιστήριο που φαίνεται ακριβό -με βάση τους δείκτες κερδών προθεσμιακών τιμών για το 2021- έχει λιγότερη σημασία από την πρόσθετη απόδοση που θα πάρουν σε σχέση με την πτώση των ομολόγων.
Στο πλαίσιο αυτό, ανησυχεί λίγο για την αποσύνδεση μεταξύ αναθεωρήσεων κερδών και μετοχών και υπερβολικά αισιόδοξων πιστωτικών spreads που συνεπάγονται πολύ default rate για εταιρείες, κάτι που θα μπορούσε να είναι προβληματικό για τις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης