Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προβάδισμα Biden με 8,4 μονάδες με 50,1% έναντι του Trump 41,7% στις δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Προβάδισμα Biden με 8,4 μονάδες με 50,1% έναντι του Trump 41,7% στις δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα Biden στις δημοσκοπήσεις έναντι του Trump
Υπό μεγάλη πίεση φαίνεται ότι βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, μετά τα απανωτά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που θέλουν τον Δημοκρατικό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Joe Biden να προηγείται, κατά μέσον όρο, με 8,4 μονάδες.
Στην τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου και διεξήχθη από τον Economist, καταγράφει μεγαλύτερο προβάδισμα του Biden επί του Trump στην πρόθεση ψήφου, με 49% έναντι 41%, ήτοι 9 μονάδες διαφοράς, εκτοξεύοντας τη μέση διαφορά για τους δύο υποψηφίους, βάσει δημοσκοπήσεων, στις 8,4 μονάδες.
Ο κορωνοΐος έχει μειώσει δραματικά τις στήριξη των ψηφοφόρων προς τον Trump καθώς πάνω από το 50% των Αμερικανών κατηγορούν τον πρόεδρο για λάθος χειρισμούς
ImageImage 
Το προφίλ των ψηφοφόρων που στηρίζουν τους δύο υποψηφίους για τις εκλογές του Νοεμβρίου δείχνει ότι ο Trump είναι μπροστά στους άνδρες ψηφοφόρους ενώ ο Biden είναι μπροστά μεταξύ των γυναικών.
Eπίσης, ο Biden βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για τις μειονότητες και τους νέους.
Επιπλέον, ο Trump έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τους πολίτες μικρών περιοχών κι όχι μεγάλων αστικών κέντρων ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι έχουν στραφεί πλέον στον Biden.

Ο Βarack Obama στο πλευρό του Joe Biden

Ο Βarack Obama είναι αποφασισμένος να βάλει τα δυνατά του προκειμένου ο Donald Trump να κάνει μονάχα μία θητεία στον Λευκό Οίκο.
Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εντείνει τις πρωτοβουλίες για να δώσει ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου του Joe Biden, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο την 3η Νοεμβρίου.
"Τίποτα καλύτερο από μία συζήτηση με τον φίλο μου Joe".
Με ένα tweet, προώθησε σήμερα ένα βίντεο που θα προβληθεί αύριο Πέμπτη, στο οποίο συνομιλεί με τον υποψήφιο, ενώ βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, αλλά σε απόσταση, προκειμένου να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες της εποχής του κορωνοϊού.
Σε ένα σύντομο απόσπασμα του βίντεο διακρίνονται οι δύο άνδρες, οι οποίοι εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ συζητούν.
"Θα μπορούσες να φανταστείς, όταν ήσουν πρόεδρος ότι απλά θα έλεγες: "Δεν είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι υπεύθυνος;"", λέει ο Joe Biden αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Donald Trump μπροστά στην πανδημία.
"Δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις λέξεις όταν ήμασταν στην εξουσία", απαντάει ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Barak Obama, που αποχώρησε από την εξουσία τον Ιανουάριο του 2017, με τη δημοτικότητά του στο ζενίθ, μετρά περισσότερους από 120 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter.
Ο Joe Biden έχει λίγους παραπάνω από 7 εκατομμύρια.

Στο 44% κατρακύλησε η δημοτικότητα του προέδρου Trump εν μέσω της πανδημίας


Στο 44% υποχώτησε η δημοτικότητα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump, εν μέσω της επιτάχυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της αύξησης των θανάτων που προκαλεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου HarrisX και της εφημερίδας The Hill.
Το εν λόγω ποσοστό αφορά τη μερίδα των πολιτών που εγκρίνουν τις επιδόσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου συνολικά.
Είναι μειωμένο κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη κυλιόμενη έρευνα του ινστιτούτου και της εφημερίδας, η οποία είχε διενεργηθεί πριν από τρεις εβδομάδες.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% του δείγματος δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαχειρίζεται ειδικά την υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.
Στις τάξεις όσων δήλωσαν Ρεπουμπλικάνοι, το 81% εγκρίνει τα πεπραγμένα του, ενώ το 76% εγκρίνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία.
Στις τάξεις όσων δήλωσαν Δημοκρατικοί — κατά το αναμενόμενο αναμενόμενο — τα ποσοστά αυτά κατακρημνίζονται στο 13% και το 16% αντιστοίχως.
Μεταξύ όσων δήλωσαν ανεξάρτητοι, βρίσκονται στο 45% και το 39% αντιστοίχως.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.842 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από την 24η ως την 26η Ιουλίου και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±1,84%.
Στις ΗΠΑ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 150.000 εξαιτίας της COVID-19 και τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τα 4,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου John Hopkins.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης