Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασε η στήριξη, με μεγάλες απώλειες έκλεισε ο γενικός δείκτης

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασε η στήριξη, με μεγάλες απώλειες έκλεισε ο γενικός δείκτης
ΑΓΟΡΑ: Η μεγάλη πτώση στη Γερμανία παρέσυρε και τη δική μας αγορά. Οι ανησυχίες για το ΑΕΠ, την πανδημία αλλά και τα γεωπολιτικά συνεχίζουν να επηρεάζουν. Το κακό είναι πως έσπασε η στήριξη των 630 μονάδων. Τόσες μέρες προσπαθούσε να την κρατήσει χωρίς να υπάρχουν καλοί αγοραστές.

Όταν δεν μπορείς να απομακρυνθείς και συνεχώς δοκιμάζεις μία στήριξη κάποια στιγμή θα τη σπάσεις. Οι τράπεζες που όλες αυτές τις ημέρες είχαν άσχημη συμπεριφορά έσπασαν προς τα κάτω και κατέγραψαν μεγάλες απώλειες.

Τώρα βέβαια δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι περίμεναν οι επενδυτές στη Γερμανία για την οικονομία της χώρας; Δηλαδή δεν έβλεπαν μεγάλη πτώση του ΑΕΠ; Τι περίμεναν ανάπτυξη; Πήγαν τον DAX μέχρι τις 13.200 μονάδες λίγο κάτω από τα ιστορικά του πριν λίγες μέρες. Μάλλον βρήκαν ευκαιρία για να κατοχυρώσουν θέσεις.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η δική μας αγορά που όμως δεν είχε την ανοδική αντίδραση του DAX το προηγούμενο διάστημα, ακολούθησε σήμερα τη μεγάλη πτώση του. Και έκανε και υψηλότερο τζίρο έναντι του χθεσινού.

Μάλιστα έκλεισε σε χαμηλό ημέρας και στις 618,86 μονάδες με απώλειες 2,14% και τζίρο 41,5 εκατ. ευρώ. Οι απώλειες στο δικό μας κλείσιμο στη Γερμανία έφταναν το 4,3% και στον DOW το -1,7%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι να λέμε τώρα! Στις 306 μονάδες ο δείκτης με απώλειες 5,35%. Στο -6% η Eurobank και λίγο μικρότερες οι απώλειες για τις υπόλοιπες. Σε χαμηλό ημέρας έκλεισε η Εθνική Τράπεζα.

ΤΙΤΑΝ: Και πάλι καλά! Έκλεισε με άνοδο 0,9% λόγω των καλών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου. Θα θέλαμε καλύτερο κλείσιμο και πάνω από τα 11,24 ευρώ αλλά η ημέρα δεν εξελίχθηκε καλά…

ΕΧΑΕ: Κάτω από τα 3 ευρώ το κλείσιμο και με αποτίμηση περίπου 180 εκατ. ευρώ. Με υψηλό όγκο μάλιστα 112 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Πιέστηκε και αυτός και μάλιστα έκλεισε στα 7,8250 ευρώ δηλαδή κάπως χαμηλότερα και από την τιμή επανεπένδυσης του μερίσματος.

ΔΕΗ: Διόρθωσε θα λέγαμε η μετοχή καθώς το ράλι της είναι μεγάλο και δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο.

AEGEAN: Δεν μπορεί να απομακρυνθεί εδώ και καιρό σημαντικά από τα χαμηλά της. Σήμερα παρατηρήσαμε και πτώση της τιμής του ομολόγου χωρίς βέβαια μεγάλο όγκο. Η μετοχή έκλεισε στα 3,66 ευρώ με απώλειες 3,94% ενώ το ομόλογο στις 86,1430 μονάδες βάσης με απώλειες 4,21%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Η Ελένη Κορδέλλου είχε προσθέσει ερωτήματα στη γενική συνέλευση η οποία ωστόσο αναβλήθηκε και θα γίνει στις 4/8. Η διοίκηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις απαντήσεις οι οποίες μένει να δούμε αν θα ικανοποιήσουν την κα.Κορδέλλου. Δύσκολο το βλέπουμε…

Μάλλον θα χρειαστεί να κάνει κάμποσες ερωτήσεις επί των απαντήσεων στα θέματα που έχει θέσει. Κρατάμε από τις απαντήσεις το εξής: «Το Α΄ εξάμηνο του 2020 είχαμε οριακή πτώση του όγκου πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι, η οποία όμως λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών του χάλυβα που προκάλεσε η πανδημία αναμένεται να επηρεάσει περαιτέρω το τζίρο και την κερδοφορία μας».

Ουσιαστικά η κα.Κορδέλλου από προσωπικές της εγγυήσεις έχουν πάρει χρήματα οι τράπεζες και τώρα της τα χρωστάει η εταιρεία και η νέα διοίκηση, η οποία και αυτή έβαλε προσωπικές εγγυήσεις. Δεν αναφέρει κάτι καινούριο η ανακοίνωση. Αναφέρει πρόθεση διακανονισμού ταμειακού σε ορίζονταν πέραν των 12 μηνών.

FLEXOPACK (απάντηση): Βρίσκει πρόθυμους η εταιρεία και οι βασικοί μέτοχοι να πουλήσουν τις μετοχές τους σε τιμές πολύ κάτω από τις τρέχουσες. Αγόρασε πακέτο μετοχών για λογαριασμό της η εταιρεία πριν λίγες μέρες (ίδιες μετοχές) και μάλιστα εξωχρηματιστηριακά στα 4 ευρώ.

Το δικό μας το ερώτημα είναι αν αυτή η κίνηση επιτρέπεται γιατί για κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν έχουμε δει πρόστιμα για αγορές ιδίων μετοχών που γίνονται εκτός οργανωμένης αγοράς.

ΕΛΓΕΚΑ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή αλλά μάλλον ήταν προσυμφωνημένες οι κινήσεις και έγιναν οι περισσότερες πράξεις σε συγκεκριμένη τιμή. Στα 0,30 ευρώ έκλεισε που είναι και χαμηλό ημέρας.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Έκανε όγκο η μετοχή και πιέστηκε σημαντικά. Να θυμίσουμε πως τα κέρδη του 2019 ήταν μειωμένα αλλά είχε έκτακτες προβλέψεις που επηρέασαν διαφορετικά θα ήταν πολύ καλά τα κέρδη ή είναι χωρίς τα έκτακτα.

CENTRIC: Είχε καλούς αγοραστές σήμερα και αναγκάστηκαν να βγουν υψηλότερα για να βρουν κομμάτια, αφού οι χθεσινές… εκπτώσεις τέλειωσαν. Στα 0,2380 ευρώ και στο +0,85%. Διατηρούμε την πίστη μας στη μετοχή και ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις μας με βάση όσα ακούστηκαν στη γενική συνέλευση. Σε μακροπρόθεσμο βέβαια ορίζοντα αναφερόμαστε.

AUTOHELLAS: Έγραψε και νέο χαμηλό σήμερα η μετοχή αλλά έχει δώσει και μέρισμα επομένως θα πρέπει να το προσμετρήσουμε και αυτό. Στα 3,20 ευρώ που είναι και χαμηλό ημέρας και στο -3,76%.

ΕΚΤΕΡ: Υπέγραψε το έργο για το Σωτηρία και είναι λίγο πάνω από 6 εκατ. ευρώ. Είχε κάποιους αγοραστές η μετοχή και λίγο πριν το κλείσιμο κινήθηκε ανοδικά αλλά τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Σε τέτοια μέρα βρήκαν την ευκαιρία αρκετές «επιτηρούμενες» μετοχές να κλείσουν με άνοδο. Στο +20% η Βιοτέρ, στο +19,85% η Επίλεκτος, στο +17,39% η Sato, στο +8,91% η Ιντραλότ και στο +4,82% η ΑΝΕΚ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης