Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεκίνημα με άνοδο αλλά και με επιφυλακτικότητα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεκίνημα με άνοδο αλλά και με επιφυλακτικότητα
ΑΓΟΡΑ: Τέλος μήνα και δεν αποκλείουν οι αναλυτές αύξηση της μεταβλητότητας. Με τις ευρωπαϊκές αγορές να αντιδρούν μετά τη χθεσινή πτώση έχουμε ελπίδες για μία ήπια αντίδραση. Αλλά είναι νωρίς ακόμα και όλα μπορούν να αλλάξουν. Η διάσπαση της στήριξης στέλνει αρνητικά μηνύματα.

Οι «ελπίδες» δεν είναι αρκετές. Χρειάζονται αγοραστές που να ανατρέξουν την υπάρχουσα μιζέρια και απαξίωση. Χρειαζόμαστε και καλά νέα από τις εισηγμένες. Αλλά αυτά είναι φτωχά και κάποιες λίγες ανακοινώσεις που δημοσιεύονται δεν είναι αρκετές.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με καλή άνοδο αλλά σημαντικά κάτω από τις 630 μονάδες. Στις 623 και με μέτριες συναλλαγές. Άλλωστε φεύγει ο Ιούλιος. Με άνοδο 1% ξεκίνησε ο τραπεζικός δείκτης και βρίσκεται κοντά στις 310 μονάδες. Λίγα λεπτά μετά όμως τα κέρδη περιορίστηκαν.

ΤΙΤΑΝ: Η διοίκηση εμφανίστηκε επιφυλακτική αλλά όχι απαισιόδοξη για τις προοπτικές στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, τονίζοντας πως υπάρχουν αρκετά μέτωπα που επηρεάζουν και δεν μπορεί να ξέρει την επίδραση που θα έχουν. Ορθά, καθώς ποιος μπορεί να πει πως τα μέτρα στήριξης θα βοηθήσουν τις οικονομίες, ή πως θα εξελιχθεί η πανδημία, τα μακροοικονομικά στοιχεία και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στο ξεκίνημα αλλά με πολύ χαμηλό όγκο προσπαθεί να δώσει αυτό που δε μπόρεσε χθες λόγω της πτωτικής πορείας της αγοράς. Θέλουμε δυναμική κίνηση πάνω από τα 11,24 ευρώ. Στα 11,28 ευρώ και στο +0,89%.

ΟΠΑΠ: Πιέζεται περαιτέρω σήμερα και βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από την τιμή μετατροπής που είναι στα 7,91 ευρώ. Στα 7,73 ευρώ και στο -1,21% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Στην τιμή του χθεσινού κλεισίματος οι αγοραστές ζητάνε 50 χιλ. τεμάχια. Προφανώς και αυτοί που μπαίνουν δεν είναι μικροί.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση 10,39 εκατ. μετοχών, οι οποίες προέκυψαν από την απορρόφηση της Αλουφόντ. Το νέο σύνολο μετοχών είναι 32,41 εκατ. μετοχές. Με τα νέα κομμάτια η αποτίμηση 25 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΕ: Ο τζίρος του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2020, έφτασε τα 15,45 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 17,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ο τζίρος της μητρικής εταιρείας ανήλθε στα 6,15 εκατ. ευρώ, αύξηση 115%. Οι εξαγωγές τις εταιρείας ανήλθαν στα 2,86 εκατ. ευρώ, έναντι 1,21 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 , αύξηση κατά 135%.

Η θυγατρική εταιρεία ΛΗΤΩ Α.Ε. παρουσίασε πτώση τζίρου η οποία οφείλεται στην αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, λόγω της πανδημίας. Η θυγατρική εταιρεία κατάφερε να περιορίσει την πτώση στο 7,7% λόγω των αυξημένων πωλήσεων που πραγματοποίησε μέσω διαδικτυακού καταστήματος.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η διοίκηση πιστεύει ότι το 2020 θα είναι μια κερδοφόρα οικονομική χρονιά. Οι προοπτικές για το υπόλοιπο έτος είναι θετικές και θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια και τους στόχους της εταιρείας και του ομίλου στις επόμενες επίσημες οικονομικές εκθέσεις, αναφέρει η εταιρεία.

ΕΛΒΕ (ΙΙ): Θυμίζουμε πως το 2019 ο όμιλος είχε σημαντική αύξηση πωλήσεων και ανήλθαν στα 27,8 εκατ. ευρώ από 24,5 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στις 887 χιλ. ευρώ από 500 χιλ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 16,7 εκατ. ευρώ με μικρό καθαρό δανεισμό αν προσμετρηθούν και οι μισθώσεις.

Με αποτίμηση 10,7 εκατ. ευρώ παίζει τα κέρδη του 2019 μόλις 12 φορές και προφανώς έχει θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο 2020. Το καλό growth του 2019 αλλά και του 2020 δεν έχει αποτυπωθεί στην τιμή της μετοχής.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Ένα κομμάτι αγοράζουν κάποιοι στο άνοιγμα και η μετοχή ξεκινάει ψηλά με τον πρώτο αγοραστή βέβαια να τηρεί και με το παραπάνω τις αποστάσεις ασφαλείας από τον πωλητή, λες και είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα. Στο +11% με τον αγοραστή στο -4% περίπου.

ΠΛΑΘ: Με 102 κομμάτια στα 1,9560 ευρώ και στο +4,60% αλλά με τον πρώτο αγοραστή να είναι στα 1,8720 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης