Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο, στα 40,2 δολ. το WTI και 43,5 δολ. το Brent – Στο +2% για τον Ιούλιο 2020

Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο, στα 40,2 δολ. το WTI και 43,5 δολ. το Brent – Στο +2% για τον Ιούλιο 2020
Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο
Ανοδικά έκλεισε την τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας το πετρέλαιο, αν και επικράτησε η αβεβαιότητα που προκαλεί ο κορωνοϊός για τη ζήτηση στον κλάδο.
Θετικά επέδρασε η μείωση των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, αλλά και το ασθενές δολάριο.
Η τιμή του West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 40,2 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent έκλεισε στο +0,5%% και τα 43,5 δολ. ανά βαρέλι.
Για τον Ιούλιο, ο «μαύρος χρυσός» ενισχύθηκε κατά περίπου 2%.
«Οι τιμές έχουν ανακάμψει και επί του παρόντος πλησιάζουν τα κρίσιμα επίπεδα για πολλούς παραγωγούς -πιστεύουμε ότι αυτό θα ενθαρρύνει τους παραγωγούς να επαναφέρουν την παραγωγή και να παράξουν περισσότερο.
Η ικανότητα αύξησης της προσφοράς πετρελαίου είναι σημαντική τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό.
Οποιαδήποτε αύξηση των τιμών από τα τρέχοντα επίπεδα είναι πιθανό να αντιμετωπιστεί με υπερβολικό κατακλυσμό προσφοράς», σημειώνει η Wells Fargo Investment Institute.
«Παρά την ανθεκτική και ευρεία φύση των τιμών πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες, η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης και η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ εγείρει το ερώτημα εάν η αγορά μπορεί να απορροφήσει επιπλέον βαρέλια», αναφέρει η RBC Capital Markets.
Να σημειωθεί πως ελαφρά μείωση κατέγραψε ο αριθμός στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών την τρέχουσα εβδομάδα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με το σύνολο να διαμορφώνεται στις μόλις 180, έναντι 181 στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Σε ό,τι αφορά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, αντιθέτως, αυξήθηκαν στις 69 από 68.
Οι συνολικές πλατφόρμες εξόρυξης παρέμειναν στις 251.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης