Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Οι 17 από τους 20 αριθμοδείκτες δείχνουν πως οι μετοχές του S&P 500 είναι ακραία υπερτιμημένες

Bank of America Merrill Lynch: Οι 17 από τους 20 αριθμοδείκτες δείχνουν πως οι μετοχές του S&P 500 είναι ακραία υπερτιμημένες
Υπεραγορασμένες οι μετοχές στον S&P 500
Ακραία υπερεκτιμημένες είναι οι μετοχές του S&P 500, βάσει ανάλυσης της Bank of America Merrill Lynch.
Ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, φτάνει για άλλη μια φορά σε ιστορικά υψηλά, παρότι τα εταιρικά κέρδη βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ωθώντας τον λόγο EV / fwd EBITDA στα ύψη.
Όπως επισημαίνει η BofA, ο δείκτης PE στον S&P 500 επεκτάθηκε κατά 21,8 φορές τον Ιούλιο, από 21,5 φορές τον Ιούνιο, καθώς οι αποδόσεις των μετοχών (+4%) έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις εκτιμήσεις (+2%).
Οι προαναφερθέντες συντελεστές είναι δύο τυπικές αποκλίσεις που βρίσκονται πάνω από τον ιστορικά υψηλό μέσο όρο (15,4x) από το 1986 και έπειτα – ο υψηλότερος συντελεστής από την εποχή της φούσκας dot.com.
Κάνοντας μια αναδρομή, η BofA διαπιστώνει ότι οι μετοχές διαπραγματεύονται πάνω από τον μέσο όρο στους 17 από τους 20 αριθμοδείκτες.
O δείκτης price/earnings-to-growth (PEG) βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ (2,3x), με τη διάμεση τιμή στα PE (20,7x) να συμπίπτει με την προηγούμενη εγγραφή των 20,8x.
Μόνο στο ασφάλιστρο κινδύνου ιδίων κεφαλαίων (δηλ. σε σχέση με τα ομόλογα) και στις ελεύθερες ταμειακές ροές (τεχνητά πιεσμένες από χαμηλό κεφάλαιο) είναι ο S&P 500, βάσει στατιστικής, φθηνός.
Η εικόνα, όμως, των δύο αυτών δεικτών οφείλεται στην αγορά ομολόγων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Fed καθημερινά.
Πέρα από τα παραπάνω, η BofA διαπιστώνει ότι οι «Growth vs. Value» μετοχές βάσει του αριθμοδείκτη P/BV βρίσκονται στη… στρατόσφαιρα.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, βλέπουμε ολοένα και μεγαλύτερες αποτιμήσεις για τις «Growth vs. Value» μετοχές.
Η BofA προκρίνει μετοχές που συνδέονται περισσότερο με τη μεταβλητή «Value» - τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.
Για παράδειγμα, ο δείκτης Russell 1000 διαπραγματεύεται με discount βάσει του αριθμοδείκτη Price to L/T EPS Growth (PEG).
Βάσει άλλων αριθμοδεικτών, όμως, π.χ. πωλήσεις προς κέρδη, διαπραγματεύεται υπέρ το άρτιο.
Παρ’ όλα αυτά, πουθενά αλλού δεν είναι μεγαλύτερη η στρέβλωση από ό,τι στον αριθμοδείκτη P/BV.
Εν ολίγοις, οι μετοχές διαπραγματεύονται σε επίπεδα ρεκόρ λόγω του momentum.
Και τίποτε από όλα αυτά δεν έχει σημασία λόγω των συνεχών παρεμβάσεων της Fed.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης