Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Το lockdown βοήθησε την Ευρώπη να περιορίσει τον κορωνοϊό καλύτερα από τις ΗΠΑ

Fauci: Το lockdown βοήθησε την Ευρώπη να περιορίσει τον κορωνοϊό καλύτερα από τις ΗΠΑ
To εκτεταμένο lockdown στην Ευρώπη βοήθησε πολύ τον περιορισμό της πανδημίας κάτι που δεν έκαναν αμέσως οι ΗΠΑ, τόνισε ο κ. Fauci
Το lockdown βοήθησε την Ευρώπη να περιορίσει τον κορωνοϊό καλύτερα από τις ΗΠΑ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ Anthony Fauci, όταν ρωτήθηκε σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ακρόασής του στο Κογκρέσο, γιατί η Ευρώπη μπόρεσε να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι ΗΠΑ σημειώνουν αύξηση νέων κρουσμάτων.
Όπως απάντησε, ήταν μια περίπλοκη ερώτηση, αλλά περιέγραψε μερικούς από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή αντίδραση.
Mεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε πιο εκτεταμένο lockdown από τις ΗΠΑ.
"Αν κοιτάξετε τι συνέβη στην Ευρώπη, όταν έκαναν λοκντάουν το έκαναν πραγματικά σε ποσοστό 95% και πάνω ανά χώρα"
Ωστόσο, "όταν κοιτάς πραγματικά τι κάναμε εμείς, παρόλο που προχωρήσαμε σε καραντίνα, παρόλο που προκάλεσε πολλές δυσκολίες, κλείσαμε λειτουργικά μόνο περίπου στο 50% με την έννοια του συνόλου της χώρας" διευκρίνισε ο διακεκριμένος επιστήμονας.
Σημείωσε επίσης ότι ορισμένες πολιτείες είχαν καλύτερη επιτυχία ακολουθώντας τις οδηγίες εκ νέου ανοίγματος συγκρικά με άλλες. "Κάποιες πολιτείες ακολούθησαν (τις οδηγίες) πολύ προσεκτικά και κάποιες άλλες όχι" είπε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης