Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kορωνοϊός - Ιαπωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι 15/8 η περιοχή της Οκινάουα

Kορωνοϊός - Ιαπωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι 15/8 η περιοχή της Οκινάουα
H Ιαπωνία έχει καταγράψει συνολικά 35.200 κρούσματα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η τουριστική περιοχή της Ιαπωνίας Οκινάουα, μετά από την «εκρηκτική εξάπλωση» του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αρχές, που κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για δύο εβδομάδες.
«Βλέπουμε μια εκρηκτική εξάπλωση των κρουσμάτων.
Κηρύσσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», έως τις 15 Αυγούστου, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από ασθενείς λόγω της μεγάλης αύξησης των περιστατικών.
Μάλιστα, ο αξιωματούχος κάλεσε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ιαπωνία δεν είχαν υποχρεωτικό χαρακτήρα όπως στην Ευρώπη, όμως οι πολίτες φάνηκαν να τα τηρούν σε μεγάλο βαθμό.
Η πλειοψηφία των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.
Στην περιοχή της Οκινάουα καταγράφηκαν την Παρασκευή (31/7)συνολικά 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 395, εκ των οποίων τα 248 εντοπίστηκαν σε αμερικανικές βάσεις, σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές. Στην Οκινάουα υπάρχουν περίπου 20.000 πεζοναύτες, εκτός των χιλιάδων άλλων στρατιωτών σε άλλες αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες.
Πάντως, η απόφαση της Οκινάουα έρχεται την ώρα που το Τόκιο ζήτησε από τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα με καραόκε να κλείνουν στις 22:00το βράδυ από τις 3 Αυγούστου και έως τα τέλη του μήνα, έπειτα από την ανακοίνωση ημερήσιων αριθμών-ρεκόρ νέων κρουσμάτων.
Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία έχει καταγράψει συνολικά 35.200 κρούσματα και περίπου 1.000 θανάτους από τον Ιανουάριο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί από τη στιγμή που ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης