Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump σχεδιάζει να απαγορεύσει στις ΗΠΑ την κινεζική εταιρία TikTok... την 1η Αυγούστου

Ο Trump σχεδιάζει να απαγορεύσει στις ΗΠΑ την κινεζική εταιρία TikTok... την 1η Αυγούστου
Μπορώ να το πάρω μια τέτοια απόφαση δήλωσε ο Trump, αναφερόμενος στην κινεζική TikTok
Ο αμερικανός Πρόεδρος Trump δήλωσε στις 31 Ιουλίου ότι θα ενεργήσει το Σάββατο 1η Αυγούστου 2020 ώστε να απαγορεύσει την κινεζική εφαρμογή βίντεο TikTok από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το NBC News.
Ο Trump έκανε τα σχόλια ενώ συνομιλούσε με δημοσιογράφους στο Air Force One κατά την πτήση πίσω στην Ουάσινγκτον από τη Φλόριντα.
«Όσον αφορά το TikTok, τους απαγορεύουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Trump.
O Trump δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο θα ενεργήσει.
«Λοιπόν, έχω αυτήν την εξουσία.
Μπορώ να το πάρω μια τέτοια απόφαση δήλωσε ο Trump.
Ένας εκπρόσωπος της TikTok είπε στο NBC News ότι η εφαρμογή βοήθησε στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλες τις Η.Π.Α. και δεσμεύτηκε για το απόρρητο των χρηστών.
«Έχουμε προσλάβει σχεδόν 1.000 άτομα στην ομάδα μας στις ΗΠΑ μόνο το 2020 και είμαστε υπερήφανοι που προσλαμβάνουμε άλλους 10.000 υπαλλήλους σε καταπληκτικές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.
Τα δεδομένα χρηστών της TikTok ΗΠΑ αποθηκεύονται στις ΗΠΑ, με αυστηρούς ελέγχους στην πρόσβαση των εργαζομένων", ανέφερε η δήλωση.
«Οι μεγαλύτεροι επενδυτές της TikTok προέρχονται από τις ΗΠΑ.
Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών μας καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να χαίρονται οι οικογένειες αλλά και όσοι κάνουν χρήση στην πλατφόρμα μας.
Ο Trump είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν υποστήριξε την συμφωνία που αφορούσε την αγορά της TikTok από τη Microsoft, ανέφερε το NBC News.
Η απόκτηση του TikTok θα μπορούσε να κάνει τη Microsoft, έναν σημαντικό πάροχο επιχειρηματικού λογισμικού, να επικεντρωθεί περισσότερο στην τεχνολογία των καταναλωτών, την οποία η Microsoft έχει απομακρυνθεί κάπως τα τελευταία χρόνια, αποχωρώντας από τις αγορές υλικού smartphone, ηλεκτρονικών βιβλίων κ.α.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης