Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων – Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων – Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά
Oι έλεγχοι στα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι εντατικοί
Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, εγκαταλείποντας τα αστικά κέντρα.
Ήδη, οι έλεγχοι στα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι εντατικοί, ενώ το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει των περιοριστικών μέτρων του ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες, υποχρεωτική είναι η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους, όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.
Ακόμη, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα και συγκεκριμένα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
Στο μεταξύ,  από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια για στο Σάββατο 1/8, εκ των οποίων τα 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.
Πάντως, την Παρασκευή 31/7,σύμφωνα με στοιχεία των κεντρικών Λιμεναρχείων, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων και συνολικά αναχώρησαν 21.013 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 4.637 ΙΧ οχήματα, 745 φορτηγά και 784 δίκυκλα.
Επιπλέον, από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων και συνολικά αναχώρησαν 6.687 επιβάτες,  1.820 ΙΧ, 67 φορτηγά και 263 δίκυκλα, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων και αναχώρησαν 3.305 επιβάτες,805 ΙΧ,  33 φορτηγά και 104 δίκυκλα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης