Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ByteDance υποχωρεί στον Trump και συμφωνεί να πωλήσει το 100% του TikTok στη Microsoft

H ByteDance υποχωρεί στον Trump και συμφωνεί να πωλήσει το 100% του TikTok στη Microsoft
Η ByteDance είχε προηγουμένως επιδιώξει να διατηρήσει ένα μειοψηφικό πακέτο του TikTok στις ΗΠΑ
Η κινεζική ByteDance υποχώρησε στην πίεση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και συμφώνησε να πωλήσει το 100% της συμμετοχής του στο TikTok στις ΗΠΑ.
Ο Trump είχε κάνει γνωστή νωρίτερα την απόφασή του να απαγορεύσει τη δημοφιλή εφαρμογή σύντομων βίντεο.
Η ByteDance είχε προηγουμένως επιδιώξει να διατηρήσει ένα μειοψηφικό πακέτο του TikTok στις ΗΠΑ, κάτι που ο Λευκός Οίκος απέρριψε, όπως αναφέρει το Reuters.
Βάσει της νέας προτεινόμενης συμφωνίας, η ByteDance θα αποχωρήσει εντελώς και η Microsoft θα αναλάβει την TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.
Ορισμένοι επενδυτές της ByteDance που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν κάποιες μετοχές, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για την εξέλιξη αυτή.
Σύμφωνα με τη νέα πρόταση του ByteDance, η Microsoft θα είναι υπεύθυνη για την προστασία όλων των δεδομένων χρηστών στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι πηγές.
Ο Trump είχε δηλώσει νωρίτερα, πως θα ενεργήσει ώστε να απαγορεύσει την κινεζική εφαρμογή στις ΗΠΑ.
Ο Trump έκανε τα σχόλια ενώ συνομιλούσε με δημοσιογράφους στο Air Force One κατά την πτήση πίσω στην Ουάσινγκτον από τη Φλόριντα.
«Όσον αφορά το TikTok, τους απαγορεύουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Trump.
O Trump δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο θα ενεργήσει.
«Λοιπόν, έχω αυτήν την εξουσία.
Μπορώ να το πάρω μια τέτοια απόφαση δήλωσε ο Trump.
Ένας εκπρόσωπος της TikTok είπε στο NBC News ότι η εφαρμογή βοήθησε στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλες τις Η.Π.Α. και δεσμεύτηκε για το απόρρητο των χρηστών.
«Έχουμε προσλάβει σχεδόν 1.000 άτομα στην ομάδα μας στις ΗΠΑ μόνο το 2020 και είμαστε υπερήφανοι που προσλαμβάνουμε άλλους 10.000 υπαλλήλους σε καταπληκτικές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.
Τα δεδομένα χρηστών της TikTok ΗΠΑ αποθηκεύονται στις ΗΠΑ, με αυστηρούς ελέγχους στην πρόσβαση των εργαζομένων", ανέφερε η δήλωση.
«Οι μεγαλύτεροι επενδυτές της TikTok προέρχονται από τις ΗΠΑ.
Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών μας καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να χαίρονται οι οικογένειες αλλά και όσοι κάνουν χρήση στην πλατφόρμα μας.
Ο Trump είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν υποστήριξε την συμφωνία που αφορούσε την αγορά της TikTok από τη Microsoft, ανέφερε το NBC News.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης