Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία αύξησε στα 9,3 εκατ. βαρέλια την παραγωγή συμπυκνωμένου πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Ρωσία αύξησε στα 9,3 εκατ. βαρέλια την παραγωγή συμπυκνωμένου πετρελαίου και φυσικού αερίου
Οι περικοπές στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας θα πρέπει να χαλαρώσουν από τον Αύγουστο χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου
Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή συμπυκνωμένου πετρελαίου και φυσικού αερίου στα 9,37 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Ιούλιο, από 9,32 εκατ. βαρέλια τον Ιούνιο, στην προσπάθεια της να φτάσει τον στόχο παραγωγής της η οποία είχε μειωθεί το προηγούμενο διάστημα.
Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενη στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας από τον Αύγουστο, η Ρωσία θα προχωρήσει σε περικοπές παραγωγής αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών.
Ωστόσο η συμφωνία δεν περιλαμβάνει και την παραγωγή συμπυκνωμένου πετρελαίου και φυσικού αερίου γεγονός που έδωσε στη Μόσχας την δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή της σε αυτό στα 39,63 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο από 38,16 εκατομμύρια τον Ιούνιο.
Βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει με τον ΟΠΕΚ η Μόσχα θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της σε περίπου 8,5 εκατομμύρια bpd το διάστημα Μαΐου-Ιουλίου για να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου.
Η Ρωσία παράγει συνήθως 700.000 έως 800.000 bpd συμπυκνώματος αερίου. Αυτό σημαίνει ότι, εξαιρουμένου του συμπυκνώματος φυσικού αερίου, η Ρωσία θα μπορούσε να παράγει περίπου 8,57 εκατομμύρια έως 8,67 εκατομμύρια bpd αργού πετρελαίου τον Ιούλιο.
Οι περικοπές στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας θα πρέπει να χαλαρώσουν από τον Αύγουστο χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου LCOc1. Η Ρωσία δήλωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 400.000 bpd.
Οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου διαμορφώθηκαν τον περασμένο μήνα σε 15,72 εκατομμύρια τόνους, μειωμένες κατά 27,1% από τον Ιούλιο του 2019. Σε βαρέλια ημερησίως, οι εξαγωγές έφτασαν τα 3,72 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Interfax.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης