Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρελαϊκή συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με τους Κούρδους στη Συρία – Δαμασκός: Είναι «κλοπή»

Πετρελαϊκή συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με τους Κούρδους στη Συρία – Δαμασκός: Είναι «κλοπή»
Η Δαμασκός καταδικάζει με τον ισχυρότερο τρόπο τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της πολιτοφυλακής al-Qasd και μιας αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας
Αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με Κούρδους αντάρτες, που ελέγχουν τις βορειοανατολικές πετρελαιοπηγές της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, το οποίο κάνει λόγο για παράνομη πράξη και κλοπή. 
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών δεν κατονομάζει την αμερικανική εταιρεία, που συνήψε τη συμφωνία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία που κατέλαβε τμήματα της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος με τη βοήθεια των ΗΠΑ.
Η Δαμασκός «καταδικάζει με τον ισχυρότερο τρόπο τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της πολιτοφυλακής al-Qasd (SDF) και μιας αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας για κλοπή πετρελαίου της Συρίας υπό τη χορηγία και την υποστήριξη της αμερικανικής διοίκησης», ανέφερε η ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.
«Αυτή η συμφωνία είναι άκυρη και δεν έχει νομική βάση», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι ήταν παραβίαση της Συριακής κυριαρχίας, μεταδίδει το Reuters.
Η Συρία παρήγαγε περίπου 380.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος μετά από την καταστολή των διαδηλώσεων το 2011, με το Ιράν και τη Ρωσία να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του προέδρου Bashar al Assad και τις ΗΠΑ να στηρίζουν την αντιπολίτευση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης