Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Οι ΗΠΑ θα δράσουν σύντομα εναντίον του επικίνδυνου κινεζικού λογισμικού

Pompeo: Οι ΗΠΑ θα δράσουν σύντομα εναντίον του επικίνδυνου κινεζικού λογισμικού
Τα σχόλια του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποδηλώνουν πιθανή διεύρυνση των μέτρων των ΗΠΑ πέρα ​​από τo Tik Tok
H αμερικανική διοίκηση θα ανακοινώσει σύντομα μέτρα εναντίον ενός «ευρέος φάσματος» κινεζικού λογισμικού που θεωρείται ότι ενέχει κινδύνους εθνικής ασφάλειας, δήλωσε την Κυριακή (2/8/2020) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo.
Τα σχόλια του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποδηλώνουν πιθανή διεύρυνση των μέτρων των ΗΠΑ πέρα ​​από τo Tik Tok, τη δημοφιλή εφαρμογή μουσικής και βίντεο που ανήκει στην ByteDance, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει δηλώσει, πως σκοπεύει να απαγορεύσει το Tik Tokαπό τις ΗΠΑ αλλά η απόφασή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.
Με τις δηλώσεις του ο Pompeoπροϊδέασε, πως αναμένονται σύντομα οι προεδρικές ανακοινώσεις.
Οι κινεζικές εταιρείες λογισμικού που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ παρέχουν δεδομένα χρηστών απευθείας στις κινεζικές αρχές «είτε πρόκειται για το TikTok είτε για το WeChat και για πολλά ακόμη», δήλωσε ο Pompeo στο Fox News.
Ο Trump «θα αναλάβει δράση τις επόμενες μέρες σε σχέση με ένα ευρύ φάσμα κινδύνων εθνικής ασφάλειας που παρουσιάζονται από λογισμικό που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Η κίνηση του Trump για το TikTok θα μπορούσε να ενισχύσει μια πιθανή προσφορά από τη Microsoft, η οποία διερευνά την απόκτηση της εφαρμογής από την ByteDance, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Την ίδια ώρα η Microsoft διακόπτει τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 100% της κινεζικής εφαρμογής βίντεο TikTok στις ΗΠΑ, μετά το μήνυμα του Donald Trump πως δεν πρόκειται να στηρίξει μία τέτοια συμφωνία όπως γράφει η Wall Street Journal.
Επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος, η εφημερίδα γράφει η Microsoft και η κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance βρισκόταν σε «προχωρημένες συνομιλίες» για μια πιθανή πώληση αλλά αυτές ναυάγησαν, λόγω της αντίθεσης του Αμερικανού προέδρου.
Ο Trump έχει διακηρύξει, πως προτιμά μία απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ από μία εξαγορά της.
Το Reuters ανέφερε το Σάββατο (1/8/2020) ότι η ByteDance συμφώνησε να εκποιήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ για να αποφύγει την απαγόρευση της εφαρμογής, αφήνοντας τη Microsoft σε θέση να την αναλάβει πλήρως.
Η συμφωνία δεν είναι «νεκρή», σύμφωνα με το δημοσίευμα αλλά και οι δύο εταιρείες ζητούν περισσότερες πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τα επόμενα βήματα και την ζωή του TikTok.
Το προηγούμενο διάστημα, αξιωματούχοι της διοίκησης Trump όπως ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo είχαν εκφράσει ανησυχίες για τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την πιθανή κοινή χρήση δεδομένων με το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης