ΧΑ: Η αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα αυξάνουν τις ανησυχίες των επενδυτών

ΧΑ: Η αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα αυξάνουν τις ανησυχίες των επενδυτών
Συνέχιση των πτωτικών τάσεων και περιορισμένες συναλλαγές περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση
Η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα και τα πρόσθετα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης που παίρνει η κυβέρνηση δημιουργεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ελληνικές μετοχές θα παραμείνουν υπό πίεση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών καθώς βρισκόμαστε και στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου.
Από την άλλη η πορεία του τουρισμού ήδη πηγαίνει χαμηλότερα των εκτιμήσεων και δεν αποκλείεται να επηρεαστεί περαιτέρω από την αύξηση των κρουσμάτων.
Επιπλέον απουσιάζουν οι σημαντικές οικονομικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν συγκεκριμένες μετοχές.

Eurobank Equities
Υπό το φως των αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, οι ελληνικές μετοχές είναι ευάλωτες σε περαιτέρω διόρθωση.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει τη διάθεση για συσσώρευση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών καθώς πλησιάζουμε την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου.
Οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 ίσως προσθέσει πίεση στην αγορά.

Beta
Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και το περιορισμένο εύρος διαπραγμάτευσης είναι το επικρατέστερο σενάριο για την εγχώρια αγορά μετοχών.
Οι επενδυτές αναμένεται να παραμείνουν αμέτοχοι λόγω της απουσίας σημαντικών οικονομικών ειδήσεων καθώς έχουμε εισέλθει στον Αύγουστο.
Στις αγορές του εξωτερικού η αντίδραση του δολαρίου από τα χαμηλά 2 ετών ενώ η αύξηση της τιμής του χρυσού και των ομολόγων αποτυπώνουν τη διάθεση των επενδυτών για αποφυγή ρίσκου.

Optima Bank
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα.
Η Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου στις 4/8, η Coca Cola στις 5/8 και η Εθνική με τον ΟΤΕ στις 6/8.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS