Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα πλοία - Συνεχίζονται τα πρόστιμα

tags :
Αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα πλοία - Συνεχίζονται τα πρόστιμα
Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο
Κατά 20% από 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται η χωρητικότητα στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.
Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται το όριο ατόμων είναι τέσσερα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου/δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία με το συνοδό τους.
Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air).
Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο.
Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, κατά περίπτωση: α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Ρητή εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας να διεξάγουν πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία έχει ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις των υποχρεωτικών μέτρων προστασίας.
 
Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης