Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χάσμα για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας - Νέες διαπραγματεύσεις

ΗΠΑ: Χάσμα για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας - Νέες διαπραγματεύσεις
Οι ενδείξεις που υπάρχουν προδιαγράφουν την πραγματική απόσταση μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων
Οι υψηλόβαθμοι διαπραγματευτές για το νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν ακόμη και για αυτά που μεταξύ τους συμφωνούν, κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις, σχολιάζει το Pοlitico.
Οι ενδείξεις που υπάρχουν προδιαγράφουν την πραγματική απόσταση μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την επίτευξη ενός κοινού πλαισίου συμφωνίας.
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi δήλωσε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ πρέπει να νικήσουν την COVID-19, την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ένα ζήτημα για το οποίο ο σαστισμένος υπουργός των Οικονομικών Steven Mnuchin ήταν αμετακίνητος για την ύπαρξη συμφωνίας.
Η Pelosi κατηγόρησε επίσης, τον πρόεδρο Donald Trump τονίζοντας ότι “εμποδίζει” τις ενισχυμένες παροχές ανεργίας για δεκάδες εκατομμυρίων Αμερικανών, οι οποίοι, σύμφωνα με την ακριβή γλώσσα του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Mark Midous, περιγράφονται ως Δημοκρατικοί.
Η Pelosy υποστηρίζει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία βρίσκονται σε σύγχυση για τις παροχές ανεργίας, ενώ οι Δημοκρατικοί είναι ενωμένοι στην υποστήριξή τους.
Ωστόσο, ο Midous επεσήμανε ότι μόνο οι Δημοκρατικοί ψήφισαν κατά της εβδομαδιαίας παράτασης της παροχής των 600 δολαρίων στη Γερουσία, την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Μnuchin έχουν διαθέσει τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθειά τους να επιτύχουν ένα πλαίσιο συναίνεσης έστω “για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.”
Ο ίδιος χαρακτήρισε τις χθεσινές συνομιλίες ως “ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.”
Τα στελέχη των διαπραγματευτικών ομάδων εργάστηκαν χθες, ενώ οι φέροντες την ευθύνη διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων θα συναντηθούν πάλι σήμερα, σύμφωνα με τον Midous, ο οποίος παραδέχτηκε τη δύσκολη κατάσταση δηλώνοντας: “Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μίας λύση, στο άμεσο χρονικό διάστημα.”
Από την άλλη μεριά και οι ηγέτες των Δημοκρατικών είχαν δυσκολία να προβλέψουν το χρόνο κατά τον οποίο, οι δύο πλευρές, θα επιτύχουν μία συμφωνία.
“Θα είμαστε κοντά σε μία συμφωνία, όταν έχουμε μία συμφωνία,” δήλωσε η Pelosi στην εκπομπή “This Week” του ABC News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης