Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο μεταποίηση και εταιρικά - Ο DAX +2,2% - Τα futures της Wall +0,5%

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, στο επίκεντρο μεταποίηση και εταιρικά - Ο DAX +2,2% - Τα futures της Wall +0,5%
Στο μέτωπο των εταιρικών, πτώση 69% στα 3,1 δισ. δολ. σημείωσαν τα κέρδη της HSBC στο α΄εξάμηνο του 2020
(upd) Θετικό είναι το κλίμα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να υπεραποδίδει έναντι των υπολοίπων δεικτών, λόγω της βελτιωμένης μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη και την Κίνα.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού βρίσκεται στα ύψη, ενώ επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και τις διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για το νέο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Τα futures της Wall Street ενισχύονται έως +0,5%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 25, 8 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 2,2% στις 12.581 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 1,1% στις 5.964 μονάδες.
Στις 4.843 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 1,2%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,8% στις 19.259 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,2% στις 6.829 μονάδες.
Στο ταμπλό, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τραπεζών, με φόντο τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα και την προειδοποίηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας HSBC για την αύξηση των κόκκινων δανείων.
Η μετοχή της HSBC υποχωρεί 4,4%, ενώ η Societe Generale καταγράφει απώλειες 2,3%.
Οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας, κατασκευής αυτοκινήτων και πετρελαίου και αερίου ηγούνται της ανόδου.

Ευρωζώνη: Στις 51,8 μονάδες ανέκαμψε ο μεταποιητικός PMI τον Ιούλιο 2020

Στις 51,8 μονάδες ανέκαμψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, από 47,4 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit.
Η άνοδος στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες κατέγραψε ρεκόρ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η Markit, συνεχίζονται οι περικοπές στις θέσεις εργασίας.
Στην Ισπανία ο μεταποιητικός δείκτης PMI αυξήθηκε στις 53,5 μονάδες, σε υψηλά 27 μηνών, ενώ στον αντίποδα η Ελλάδα κατέγραψε επιδείνωση στις 48,6 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.
Οι περισσότερες χώρες επέστρεψαν στην ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιούλιο, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Ολλανδία.

HSBC και Societe Generale απογοήτευσαν τους αναλυτές

Στο μέτωπο των εταιρικών, πτώση 69% στα 3,1 δισ. δολ. σημείωσαν τα κέρδη της HSBC στο α΄εξάμηνο του 2020, με τις προβλέψεις για επισφάλειες να καταγράφουν άλμα στα 6,9 δισ. εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Η τράπεζα εκτιμά ότι τα προβληματικά δάνεια μπορεί να εκτοξευθούν στα 13 δισ. δολ.
Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν 65% στα 4,3 δισ. δολ.
Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) υποχώρησε στο 3,8%, από 11,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 αυξήθηκε κατά 30 μονάδες βάσης, στο 15%, λόγω της ακύρωσης καταβολής του μερίσματος δ΄τριμήνου 2020.
Ζημιές 1,26 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Societe Generale για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς η τράπεζα ενίσχυσε τις προβλέψεις λόγω και της πανδημίας και μείωσε την αξία των εργασιών trading.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Frédéric Oudéa, δήλωσε στο CNBC ότι το δεύτερο τρίμηνο ήταν στην πραγματικότητα το χειρότερο εν μέσω της κρίσης Covid-19.
«Βλέπουμε τον αντίκτυπο της κρίσης στις επιχειρήσεις μας, με το lockdown.
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι στην πραγματικότητα είδαμε μια ανάκαμψη τον Ιούνιο ή τα μέσα Μαΐου, αρχίζοντας από τα μέσα Μαΐου ανάλογα με τις γεωγραφικές περιοχές για όλες τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Oudéa, προσθέτοντας «τώρα είμαστε έτοιμοι να ανακάμψουμε μαζί με τις οικονομίες».
Σημειώνεται ότι η γαλλική τράπεζα έκανε προβλέψεις 653 εκατ. ευρώ ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους κινδύνους από τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση.
Αυτό που αποκαλεί «κόστος κινδύνου» είναι τώρα τέσσερις φορές υψηλότερο από αυτό που ήταν την ίδια περίοδο του 2019.

Ασία: Κέρδη σε Τόκιο και Σαγκάη

Κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες στα χρηματιστήρια του Τόκιο και της Σαγκάης,  με το θετικό κλίμα να διαμορφώνεται από τα κέρδη στη Wall Street , την υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου και τη βελτίωση της μεταποίησης στην Κίνας.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με 2,24% στις 22.195,38 μονάδες,
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο +1,03%, στις 1.522,64 μονάδες.
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και σχεδόν μια δεκαετία καθώς βελτιώθηκε η εγχώρια ζήτηση.
Στη Σαγκάη ο Shanghai Composite Index ενισχύθηκε 1,75% στις 3.367 μονάδες.
Πτώση 0,56% στις 24.458 μονάδες σημείωνε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

www.banjkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης