Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown - Σε εγρήγορση μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο - Νέο μήνυμα στην Τουρκία

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown - Σε εγρήγορση μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο - Νέο μήνυμα στην Τουρκία
O πρωθυπουργός συνανατήθηκε με τον ομόλογο του Ομόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Armin Laschet
Το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown απέκλεισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είμαστε σε μια φάση όπου θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού, διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ομόλογο του Ομόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Armin Laschet.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του «που κάναμε το βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη».

Το μήνυμα σε Τουρκία

«Η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης τη στιγμή που η Τουρκία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει την ΕΕ στην ελληνοτουρκική κρίση.
«Φέτος διανύουμε μια πολύ σημαντική χρονιά για τη σχέση Ελλάδας-Γερμανίας.
Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Θα συζητήσουμε θέματα της οικονομικής ανάπτυξης και ενέργειας» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Laschet, ο οποίος επεσήμανε ότι «η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων», ενώ συμπλήρωσε «η κοινή φύλαξη των συνόρων και η ανθρωπιστική αντιμετώπιση των μεταναστών θα καταφέρουν να βάλουν σε μια τάξη την ΕΕ σε αυτό το ζήτημα».
Ο Laschet αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό τονίζοντας ότι «η Ελλάδα κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού να αντιμετωπίσει την κατάσταση και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον τουρισμό».
Τέλος, ο πρωθυπουργός του Ομόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας υποστήριξε ότι «διανύουμε μια πολύ σημαντική χρονιά για τη σχέση Ελλάδας-Γερμανίας» και συμπλήρωσε «είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Θα συζητήσουμε θέματα της οικονομικής ανάπτυξης και ενέργειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης