Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Σε ανώμαλη πορεία η οικονομία των ΗΠΑ καθώς εισέρχεται στη φάση της επούλωσης

BofA: Σε ανώμαλη πορεία η οικονομία των ΗΠΑ καθώς εισέρχεται στη φάση της επούλωσης
Η οικονομολόγος της Bank of America επισημαίνει ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει στην τρίτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού που ονομάζεται «φάση επούλωσης»
Η οικονομία αντιμετωπίζει μια ανώμαλη πορεία στην προσπάθεια της να επουλώσει τις πληγές της από το σοκ της ύφεσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, σύμφωνα με τη Michelle Meyer επικεφαλής οικονομολόγος για τις ΗΠΑ στη Bank of America.
Μιλώντας στο CNBC, η Meyer είπε ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει στο τρίτο στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού, που ονομάζεται «φάση επούλωσης» μετά τις φάσεις lockdown και μετάβασης όταν οι επιχειρήσεις έκλεισαν και άρχισε η επαναλειτουργία.
«Αυτό είναι το πάρτι του κύκλου όπου τα πράγματα αναμένεται να γίνουν λίγο πιο άγρια.
Πρόκειται για μια ανώμαλη πορεία» είπε η Meyer.
Αναφερόμενη, στην απασχόληση, η ίδια επεσήμανε «αναμένουμε να δούμε περαιτέρω δημιουργία θέσεων εργασίας τους επόμενους μήνες.
Απλά δεν θα είναι τόσο ισχυρό όπως τον Ιούνιο».
Παράλληλα, τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως το εάν ο ιός τεθεί υπό έλεγχο και από το βαθμό δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων.
Το Κογκρέσο και η Fed έχουν ήδη διοχετεύσει τρισεκατομμύρια στην οικονομία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορωνοϊού, ενώ αναμένονται περισσότερα μέτρα.
«Πράγματι, πιστεύω ότι είναι δίκαιο να υποστηρίζουμε ότι η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική έχουν συμβάλλει στην άνοδο του χρηματιστηρίου, όπως ακριβώς η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική στηρίζουν την πραγματική οικονομία» δήλωσε.
Τέλος, τόνισε πως επί του παρόντος, ο αποπληθωρισμός είναι μεγαλύτερη ανησυχία από ό,τι ο πληθωρισμός λόγω της αδύναμης ζήτησης από επιχειρήσεις και καταναλωτές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης