Τέλος εποχής για το ΕΘΝΟΣ - Αναστολή κυκλοφορίας - Στις 9/8 το τελευταίο φύλλο

Τέλος εποχής για το ΕΘΝΟΣ - Αναστολή κυκλοφορίας - Στις 9/8 το τελευταίο φύλλο
Η Dimera Media Εκδοτική αφήνει αιχμές για μονοπωλιακή κατάσταση στο χώρο διανομής του Τύπου
Με αιχμές για «μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου» αλλά και για καθεστωτικές πρακτικές από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, η Dimera Media Εκδοτική ανακοίνωσε το τέλος εποχής για την εφημερίδα «Το Έθνος», καθώς αναστέλλεται η έκδοση και της κυριακάτικης έκδοσης (σσ. η καθημερινή έκδοση έχει ανασταλεί από το 2019).
«Αναλύοντας το σύνολο των δεδομένων, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε την αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", το τελευταίο φύλλο της οποίας θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Dimera Media Εκδοτική

«Η μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου και ο έλεγχός της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σταθερά αναπτύσσουν καθεστωτικές πρακτικές, δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήσεων στο χώρο του εντύπου Τύπου, καθώς και την ενίσχυση της ελευθεροτυπίας.
Αναλύοντας το σύνολο των δεδομένων, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε την αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», το τελευταίο φύλλο της οποίας θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου. Περνάμε, λοιπόν, δυναμικά και με σχέδιο από την εποχή του χαρτιού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή!
Η Dimera Media Εκδοτική, υλοποιεί με επενδυτική συνέπεια μια μακρόπνοη στρατηγική δημιουργίας νέων ψηφιακών μέσων, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ethnos.gr πριν από είκοσι μήνες.
Συνεχίζοντας την επενδυτική μας δραστηριότητα στον χώρο των media, ανακοινώνουμε την έναρξη, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του site imerisia.gr, την online «Ημερησία», ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονομικοπολιτικών τίτλων στην Ελλάδα. Στόχος της συνεχιζόμενης επενδυτικής μας στρατηγικής είναι η δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά brands, με ποιοτικό περιεχόμενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής, σε χρήστες και συνεργάτες.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους αναγνώστες που μας τίμησαν μέχρι σήμερα τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ethnos.gr, καλώντας τους να δώσουν αντίστοιχη «ψήφο εμπιστοσύνης» και στην ψηφιακή μορφή της «Ημερησίας». Ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους εργαζόμενους του «Έθνους της Κυριακής» που, πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αξιόπιστης εφημερίδας».
 
Η απάντηση της Άργος για το λουκέτο στο Έθνος: Η απόφαση αφορά αποκλειστικά τον Ι. Σαββίδη

H εταιρεία Άργος ΑΕ, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απαντά στην ανακοίνωση της Dimera Media εκδοτική, η οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει την επιχειρηματική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη  για το κλείσιμο του “Έθνους της Κυριακής”, εμπλέκοντας σε αυτήν και την Άργος Α.Ε..
Η εταιρεία Άργος Α.Ε, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η συνεργασία της με την Dimera Media Εκδοτική από την πρώτη ήμερα της επανέκδοσης της εφημερίδας «Έθνος» υπό τη νέα ιδιοκτησία ήταν και παραμένει άψογη, κάτι το οποίο παραδέχθηκε η εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, πριν  λίγες μέρες ενώπιον της Επιτροπής  Ανταγωνισμού, ότι η διανομή της εφημερίδας από την Άργος ΑΕ γίνεται με τρόπο επαγγελματικό, δίκαιο και εύλογο.

Η ανακοίνωση της Άργος ΑΕ

Σε απάντηση ανακοίνωσης της Dimera Media Εκδοτική η οποία, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την προσωπική επιχειρηματική απόφαση του κυρίου Ιβάν Σαββίδη να αναστείλει την έκδοση και του Έθνους της Κυριακής, επιχειρεί να ανακαλύψει εξωγενείς παράγοντες και να εμπλέξει την Άργος Α.Ε. σε δήθεν αθέμιτες πρακτικές, η εταιρεία μας, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος της, αναφέρει τα ακόλουθα.
Η συνεργασία της Άργος ΑΕ με την Dimera Media Εκδοτική από την πρώτη ήμερα της επανέκδοσης της εφημερίδας «Έθνος» υπό τη νέα ιδιοκτησία ήταν και παραμένει άψογη, τηρώντας πάντοτε τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία μας εδώ και 21 χρόνια.
Αυτό άλλωστε συνομολογήθηκε προσφάτως και από την ίδια την Dimera Media Εκδοτική ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου μια μόλις εβδομάδα πριν την απόφαση του κ. Σαββίδη να αναστείλει την έκδοση, παραδέχθηκε η εταιρεία αρμοδίως στη σχετική ακρόαση της Επιτροπής ότι η διανομή της εφημερίδας από την Άργος ΑΕ γίνεται με τρόπο επαγγελματικό, δίκαιο και εύλογο.
Προς απόδειξη των ανωτέρω η Άργος ΑΕ θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αμέσως μόλις αυτά καθαρογραφούν και χορηγηθούν στην  εταιρεία μας.
Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι και η απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας Έθνος, έγινε και πάλι με προσωπική απόφαση του ιδιοκτήτη της Dimera Media Εκδοτική κ. Σαββίδη, χωρίς, ωστόσο, τότε να εκφράσει οιανδήποτε αιχμή για τις υπηρεσίες της Άργος ΑΕ.
Άραγε τι άλλαξε σήμερα;
Θεωρούμε την ανακοίνωση της Dimera Media Εκδοτική τουλάχιστον ατυχή και αποπροσανατολιστική και εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της Dimera Media Εκδοτική, οι οποίοι πλήττονται από την απόφαση της ιδιοκτησίας.
Είναι αδιανόητο επιχειρηματικές αποφάσεις, προσωπικές πολιτικές και στρατηγικές επιλογές, να χρησιμοποιούνται για να στοχοποιήσουν μια επιχείρηση όπως η Άργος ΑΕ με 2000 εργαζόμενους και 1.500 συνεργάτες, η οποία συμβάλει καθημερινά και υπό δυσμενείς συνθήκες στη διαφύλαξη και τη διάδοση της Ελευθεροτυπίας.
Η Dimera Media Εκδοτική και ο κύριος Σαββίδης καλό θα ήταν να απαντήσουν για τους πραγματικούς λόγους της απόφασης αναστολής αποφεύγοντας προσπάθειες αποπροσανατολισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS