Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Δεν είμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα – Από τις πιο ασφαλείς χώρες η Ελλάδα

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Δεν είμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα – Από τις πιο ασφαλείς χώρες η Ελλάδα
Συνθήκες ανάλογες με το φετινό θα έχουμε και το επόμενο καλοκαίρι υποστήριξε ο Σύψας
Τη θέση ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες παγκοσμίως όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Ν. Σύψας, ο οποίος επεσήμανε πως παρά την επιβάρυνση που υπάρχει εδώ και εβδομάδες, δεν είμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα.
«Συγκριτικά με άλλες χώρες η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς στον κόσμο» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Σύψας, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
«Ήδη έχουν ληφθεί κάποια πρώτα μέτρα και είναι σίγουρο ότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση έπονται νέα μέτρα.
Δηλαδή θα κλείνουν τα μπαρ στις 11 ή 12 το βράδυ και θα κατέβει και άλλο το πλαφόν των καλεσμένων στο γάμο» είπε ο κ.Σύψας, αναφέροντας πως υπάρχει «μια πολύ ρευστή ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και τη δημόσια υγεία».
Ως παράδειγμα έφερε τα αεροπλάνα που έχουν 100% πληρότητα, ενώ η πληρότητά τους έπρεπε να είναι 30%- 40%.
«Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τους πολίτες να απομακρύνεται ο ένας από τον άλλο και να φορά συνεχώς την μάσκα.
Ο στόχος, το σύνθημα είναι φοράτε παντού μάσκα» υποστήριξε ο κ.Σύψας, τονίζοντας αναφορικά με το χρόνο διάθεσης των εμβολίων στην αγορά, «τα εμβόλια είναι μια διαδικασία μακροχρόνια, επίπονη και δύσκολη» .
«Στόχος μη εφικτός τον επόμενο χρόνο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.
Ακόμη και το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε συνθήκες ανάλογες με το φετινό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σύψας, ο οποίος αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, είπε πως υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία με μαθητές και δασκάλους να φορούν μάσκα και το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως τον προηγούμενο Απρίλιο, μέρα παρά μέρα και εξ αποστάσεως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης