Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Από τον παραλογισμό της καραντίνας στην φαιδρότητα της μάσκας – Η δράση για το 0,001% τιμωρώντας το 99,999%

Από τον παραλογισμό της καραντίνας στην φαιδρότητα της μάσκας – Η δράση για το 0,001% τιμωρώντας το 99,999%
Οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοιό είναι 209 δηλαδή αντιστοιχούν σε 0,001% του πληθυσμού - Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 99,999% συνεχίζει να υπάρχει.
Πριν λίγους μήνες ειδικά τον Απρίλιο 2020 η ελληνική κυβέρνηση ακολουθώντας με όρους μιμητισμού τον υπόλοιπο κόσμο αποφάσισε να προχωρήσει σε καραντίνα, γενικό lockdown.
Για να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή αυτή απόφαση η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλέστηκε την δημόσια υγεία.
Προφανώς από φόβο, αμηχανία, ανησυχία και άγνοια η κυβέρνηση έπρεπε να ακολουθήσει τις πρακτικές των άλλων κυβερνήσεων ανά τον κόσμο απέναντι στον αόρατο εχθρό.
Για να μπορέσουν όμως να πείσουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα της καραντίνας αρχικά μίλησαν για τον αόρατο εχθρό, ο πλανήτης βρίσκεται σε πόλεμο μας είπαν.
Εν συνεχεία όμως χρησιμοποίησαν τον φόβο, τρομοκράτησαν την κοινωνία που σαν αγέλη – όχι με σκοπό την ασυλία της αγέλης – αλλά σαν μια άβουλη κοινωνία υποτάχθηκε και έρμαιο του φόβου άβουλα ακολουθούσε τις απόψεις των ειδικών.
Η κυβέρνηση επικαλείτο τους ειδικούς, είναι οι ίδιοι ειδικοί που έλεγαν ότι ο κορωνοιός δεν μεταδίδεται.
Είναι οι ίδιοι ειδικοί που ανέφεραν ότι με την ζέστη ο κορωνοιός θα ατονήσει.
Είναι οι ίδιοι ειδικοί που έλεγαν ότι η μάσκα ίσως να μην είναι χρήσιμη.
Έχοντας διάνοιες ειδικούς, η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει ένα μήνυμα ότι… στην Ελλάδα έχουμε τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους θανάτους από κορωνοιό.
Αυτό το πρόβαλλε η κυβέρνηση στο εξωτερικό.
Η καθολική καραντίνα προκάλεσε μεγάλη ζημία στην ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση εν συνεχεία προσπάθησε να μαζέψει τα αμάζευτα.
Οι δαπάνες εκτροχιάζουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος, δημιούργησαν μια πρωτοφανή εκτροπή όταν επί 10 χρόνια κυριάρχησε η λιτότητα των μνημονίων.
Ότι συνέβη στην Ελλάδα 10 χρόνια σκληρών θυσιών πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.
Η κυβέρνηση έπρεπε να στηρίξει την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και πήρε ότι μέτρα μπορούσε για να μετριάσει τις συνέπειες της ύφεσης – σοκ.
Όμως η κυβέρνηση της Ελλάδος γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η καθολική καραντίνα στην οικονομία είχε καταστροφικές συνέπειες.
Οπότε εγκατέλειψε την πιθανότητα να υπάρξει νέο lockdown στην οικονομία.
Άρα δεν ήταν το κίνητρο η υγεία αλλά η οικονομία που καθορίζει τις τελικές επιλογές των κυβερνήσεων και βεβαίως της ελληνικής.
Πως αποδεικνύεται το λάθος;
Έχουμε νέα έξαρση κορωνοιού σε μικρότερη κλίμακα και η κυβέρνηση επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καθολικό lockdown.
Αυτό σημαίνει είτε ότι ήταν λάθος η αρχική καθολική καραντίνα, είτε συνειδητοποιώντας τις επιπτώσεις στην εθνική οικονομία κατανόησε ότι οποιαδήποτε νέα απόπειρα για καραντίνα θα έχει μόνιμες και καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία.
Άρα όλοι εμείς που υποστηρίζαμε ότι ήταν λάθος η καθολική καραντίνα στην οικονομία δικαιωνόμαστε εκ των πραγμάτων.
Η έλευση του δεύτερου κύματος – μικρής όμως κλίμακας – ενεργοποίησε εκ νέου τα αντανακλαστικά.
Πρέπει να φοράμε μάσκα μας είπαν, πρόκειται για μια ανοησία χειρίστου είδους, χρησιμοποιούν την μάσκα ως στοιχείο φόβου και τρομοκράτησης της κοινωνίας εκ νέου.
Βεβαίως όλα γίνονται για την δημόσια υγεία, όλα γίνονται για το καλό μας, άλλοι αποφασίζουν για εμάς όπως στην καθολική καραντίνα… την οποία τώρα ούτε θέλουν να ακούν.
Τόσο η καραντίνα όσο και η μάσκα είναι απόδειξη άγνοιας, φόβου, πανικού, ασχετοσύνης.
Ο κορωνοιός υπάρχει ως πρόβλημα αλλά είναι διαχειρίσιμο.
Οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοιό είναι 209 δηλαδή αντιστοιχούν σε 0,001% του πληθυσμού.
Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 99,999% συνεχίζει να υπάρχει.
Για το 0,001% επιβλήθηκε η καθολική καραντίνα, για το 0,001% επιβάλλεται η μάσκα, για το 0,001% θα μας πουν αύριο ότι είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο.
Την ίδια στιγμή οι φαρμακευτικές εταιρίες ζητούν νομική προστασία καθώς ανησυχούν για τις παρενέργειες των εμβολίων που ετοιμάζουν.
Θα είσαι εσύ το επόμενο πειραματόζωο;
Ο κορωνοιός είναι ένα διεθνές πρόβλημα αλλά οι επιλογές αντιμετώπισης τους αποδείχθηκαν λάθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης