Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 157 χιλ. νεκρούς από τον κορωνοϊο – Trump: Αποδίδουν οι προσπάθειες μας

tags :
ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 157 χιλ. νεκρούς από τον κορωνοϊο – Trump: Αποδίδουν οι προσπάθειες μας
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αποδίδεται στα πολλά τεστ που κάνουμε υποστήριξε ο Trump
Μια ανάσα από τους 157.000 νεκρούς από την επιδημία του κορωνοϊού βρίσκονται οι  ΗΠΑ, τη στιγμή πάντως που ο πρόεδρος Trump εμφανίζεται αισιόδοξος δηλώνοντας ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ αρχίζουν να αποδίδουν στη μάχη κατά της επιδημίας.
Τα τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 1.302 νέοι θάνατοι φέρνοντας το σύνολο των θυμάτων στους 156.801, καθώς και 53.847 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τις μολύνσεις να φτάνουν στις 4.771.080.
Πάντως ο πρόεδρος Trump εμφανίζεται αισιόδοξος.
«Ορισμένοι δείκτες υπογραμμίζουν ότι οι σκληρές προσπάθειές μας να περιορίσουμε τον ιό έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στην πραγματικότητα, πάνω απ’ όλα όσον αφορά την προστασία των ανθρώπων που είναι οι πιο ευάλωτοι», είπε ο Trump κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του.
Μάλιστα επανέλαβε πως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης που καταγράφονται στις ΗΠΑ οφείλονται στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ γίνεται μεγάλος αριθμός τεστ.
«Οι ΗΠΑ κάνουν από μόνες τους τεστ σε πολύ περισσότερο κόσμο μέσα σε μία εβδομάδα από ό,τι πολλές άλλες μεγάλες χώρες μαζί» υποστήριξε ο Trump.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Οχάιο έδωσε εντολή σε όλους τους μαθητές της Πολιτείας να φορούν μάσκες όταν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, κίνηση στην οποία μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει μόνο η Πολιτεία του Νιού Τζέρσει.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσπάθειες του Λευκού Οίκου να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές έως το τέλος της εβδομάδας επί του νομοσχεδίου για την ανακούφιση των επιπτώσεων από την επιδημία του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin είπε πως έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας έως τα τέλη της εβδομάδας και ότι έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα έτσι ώστε το νομοσχέδιο να εγκριθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Πάντως, ο Mnuchin έσπευσε να σημειώσει ότι «δεν είμαστε καθόλου κοντά» στο ποσό των 3,4 τρις δολαρίων που ζητούν οι Δημοκρατικοί», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης