Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μερική άρση ταξιδιωτικών περιορισμών προς την Τουρκία

tags :
Μερική άρση ταξιδιωτικών περιορισμών προς την Τουρκία
Η Γερμανία προχώρησε σε μερική άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για την Τουρκία
Τελικά η Τουρκία πήρε από το Βερολίνο αυτό που ζητούσε εδώ και καιρό με σειρά συζητήσεων, την, έστω και εν μέρει, άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για Γερμανούς πολίτες.
Με απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών εξαιρούνται άμεσα από την ταξιδιωτική οδηγία, η οποία εξακολουθεί να ισχύει για την υπόλοιπη Τουρκία τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου, οι τουριστικές περιοχές στα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα η Αττάλεια, η Σμύρνη, το Αϊδίνι και η Μούγλα.
Όπως ανακοίνωσε χτες το απόγευμα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, η άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις περιοχές αυτές συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις, όπως η πλήρης εφαρμογή των αυστηρών υγειονομικών κανόνων των τουρκικών αρχών, καθώς και ένα υποχρεωτικό τεστ για κορωνοϊό 48 ώρες πριν από την επιστροφή Γερμανών τουριστών από τις εν λόγω περιοχές.
Αν κάποιος αποδειχτεί θετικός στον ιό θα παραμείνει αναγκαστικά σε καραντίνα στην Τουρκία.
Την απόφαση του Βερολίνου χαιρετίζει ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού κ. Μεχμέτ Νούτι Ερσόι με μία ανάρτησή του στο twitter: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε Γερμανούς φιλοξενούμενους στο πλαίσιο του “Προγράμματος Πιστοποίησης για έναν Υγιή Τουρισμό”».
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης