Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Τα 72 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Τα 72 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις
Η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη, η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα φανεί μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα είπε ο κ.Σκυλακάκης
Τη θέση ότι τα 72 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη».
«Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκυλακάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό θα πρέπει να διανεμηθεί μέσα σε έξι χρόνια.
Όπως είπε ο κ.Σκυλακάκης, η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα.
Ερωτηθείς για το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης ο κ.Σκυλακάκης είπε πως «το πεδίο είναι ευρύ»/
«Το 30% θα πάει για σκοπούς της πράσινης Ευρώπης, που περιλαμβάνουν και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού» είπε ο κ.Σκυλακάκης, αναφέροντας πως «το ποιοι και πόσοι φόροι θα μειωθούν θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά δεδομένα».
Ωστόσο, υποστήριξε ότι όσο υπάρχει ο κορωνοϊός, είναι πιθανό να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, γι αυτό θα είναι πολύ προσεχτικός στις δεσμεύσεις του και στην εισήγηση για μείωση φόρων.
«Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού τόσο θα μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα.
Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, έρχεται κάτι που μας πατάει» είπε ο κ.Σκυλακάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο σχέδιο Πισσαρίδη, είπε ότι θα αποτελέσει εργαλείο για την πορεία ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι τα 2 δισ. από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται το φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης