Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να κάνει την αυτοκριτική του ο Μητσοτάκης για τη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να κάνει την αυτοκριτική του ο Μητσοτάκης για τη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού
Επιχείρησε να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να κάνει την αυτοκριτική του κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «έλλειψη σχεδίου απέναντι στην πανδημία» και ότι «προέβαλε τις πολιτικές της προτεραιότητες, και όχι τις υγειονομικές».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως στηλίτευσε την προσπάθειά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα το προηγούμενο διάστημα ενώ την ίδια στιγμή έστελνε σειρά από αντιφατικά μηνύματα προς την κοινωνία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Χαρίτσης.
«Δεν μπορεί την εθνική επιτυχία στην πρώτη φάση της πανδημίας να την πιστωθεί η κυβέρνηση, και για την έξαρση του κορωνοϊού να λέμε ξαφνικά ότι φταίει η ανεύθυνη κοινωνία» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο τί συνέβη με τη λειτουργία των σχολείων, των εκκλησιών, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα πρωτόκολλα στον τουρισμό «που άλλαζαν από την μια ημέρα στην άλλη».
Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το ΕΣΥ, αφού δεν προχώρησε καμία πρόσληψη πέρα από όσες είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
«Αν δεν προστατευτεί η δημόσια υγεία, οι επιπτώσεις και στην οικονομία θα είναι πολύ σοβαρές» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος ανέφερε ότι «έχουμε μπροστά μας τεράστιες προκλήσεις, την υγειονομική, την οικονομική, αλλά και τα ελληνοτουρκικά, που καθόλου δεν έχουν υποχωρήσει», για να τονίσει ότι «σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, αλλά οι πολιτικές που ακολουθούνται».
«Δεν είδαμε ανασχηματισμό.
Τρεις φορές τον είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, και δεν μπόρεσε να τον κάνει ο κ. Μητσοτάκης.
Δεν του το επέτρεψαν οι εσωτερικές ισορροπίες στη ΝΔ και οι πιέσεις από διάφορα κέντρα» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης