Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυριακίδου (Κομισιόν): Αν όλα πάνε καλά, αρχές του 2021 ίσως αρχίσει η παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό

Κυριακίδου (Κομισιόν): Αν όλα πάνε καλά, αρχές του 2021 ίσως αρχίσει η παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό
Η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό
Την ανάγκη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό επεσήμανε η Ευρωπαία επίτροπος για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου.
Η ίδια αναφέρθηκε και στις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο κατά της νόσου επισημαίνοντας ότι εάν όλα πάνε καλά, η παραγωγή ίσως αρχίσει στις αρχές του 2021.
«Έχουμε προχωρήσει με την ευρωπαϊκή στρατηγική για τα εμβόλια όπου διαπραγματευόμαστε με ένα αριθμό φαρμακευτικών εταιρειών, στην προσπάθεια να πετύχουμε μια συνεργασία, ώστε όταν βρεθεί ένα επιτυχημένο εμβόλιο να το εξασφαλίσουμε ισότιμα για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.», είπε η κα Κυριακίδου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.
Διευκρίνισε, δε, ότι το πότε θα γίνει είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, ωστόσο είναι αρκετές οι φαρμακευτικές που είναι στο ξεκίνημα της φάσης 3 για το εμβόλιο και αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο του 2020.
Όπως εξήγησε η κα Κυριακίδου, πρέπει πρώτα να έχουμε τα αποτελέσματα για να είναι σίγουρο ότι το εμβόλιο είναι και αποτελεσματικό και ασφαλές.
«Αν όλα πάνε καλά και έχουμε ένα εμβόλιο, ίσως αρχές του 2021 να αρχίσει η παραγωγή» είπε και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να εμβολιαστούν όλοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης