Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η εξουσία επί Μητσοτάκη πασοκοκρατείται - Γκρίνιες στον Πρωθυπουργό για την κεντροαριστερή εμμονή... η πατριωτική Δεξιά τελεί υπό διωγμό

Η εξουσία επί Μητσοτάκη πασοκοκρατείται - Γκρίνιες στον Πρωθυπουργό για την κεντροαριστερή εμμονή... η πατριωτική Δεξιά τελεί υπό διωγμό
Μέχρι στιγμής, όμως, η εξουσία πασοκοκρατείται και η πατριωτική Δεξιά τελεί υπό διωγμό…
(upd) Με αφορμή τα πολλά μηνύματα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του Άδωνι Γεωργιάδη (λόγω υποβάθμισής του αφού του πήρανε το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων) και μία φερόμενη επιστολή διαμαρτυρίας στελεχών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη (η οποία θάφτηκε) που ούτε λίγο ούτε μιλούσε για παραγκωνισμό των δεξιών στελεχών, η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκτησε άλλον έναν πονοκέφαλο με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Την γκρίνια των δεξιών στελεχών που συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να περάσουν από το μεγάλο πανεπιστήμιο της ζωής που λέγεται ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να προωθήσουν την καριέρα τους…
Η αλήθεια είναι ότι η κεντροαριστερή μορφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πιο δυνατή από ποτέ.
Από τις τελευταίες προσθήκες και αναβαθμίσεις (Τσακλόγλου, Παπαθανάσης) μέχρι και την στελέχωση των γραμματειών (Θεμιστοκλέους-γραμματέας Υγείας, Κοντογεώργης- γενικός γραμματέας Συντονισμού, Κυριακού-γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Χρυσουλάκης-γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας) από πίσω κρύβεται το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.
Αν μάλιστα σε αυτούς προσθέσουμε και αυτούς που ελέγχουν το Μέγαρο Μαξίμου όπως τον Γιώργο Γεραπετρίτη που ήταν γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και τον Άκη Σκέρτσο αλλά και τους Υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Κυριάκο Πιερακάκη, Λίνα Μενδώνη (κολλητή του Βαγγέλη Βενιζέλου) καταλαβαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον πολύ κοντά και ελέγχει τα κέντρα αποφάσεων για τη χώρα. Σε πολύ καίριους τομείς. Ασφάλεια, Δημόσιο, Πολιτισμό…
Η υπόθεση εξουσία «πρασινίζει» κανονικά αν προσθέσουμε τους θεσμούς αυτής της χώρας, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδας στην οποία εδώ και χρόνια Διοικητής είναι το αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη, Γιάννης Στουρνάρας, τον Συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο που έχει διορισθεί πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρμογής των πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη, τον Χρήστο Ροζάκη, πρώην υφυπουργό Εξωτερικών του Σημίτη, που ήταν μέχρι πρότινος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ (που καλούσε σε ενδοτισμό την ελληνική διπλωματία για την υφαλοκρηπίδα, τον Θάνο Ντόκο, τον θεμελιωτή του κατευνασμού με την Τουρκία και της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, που ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού αλλά και τον Θεόδωρο Πελαγίδη, κολλητό φίλο του Βαγγέλη Βενιζέλου που πλέον αποτελεί σύμβουλο μακροοικονομικών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης αν κάποιος κοιτάξει τα μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή 2021 (όπως π.χ Μουζέλης, Τσουκαλάς, Ράπανος, Μαραβέγιας, Καλύβας κ.α) θα δει ότι ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και κυρίως του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα και η περίφημη επιτροπή Πισσαρίδη έχει έντονο το πασοκικό στοιχείο με τον Διομήδη Σπινέλλη, πρώην γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπ. Οικονομικών επί Υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τους Καραμούζη, Τσακλόγλου κ.α.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθεια του να κυριαρχήσει στην πολιτική αρένα έχει στραφεί στο πολιτικό κέντρο «αρπάζοντας» τα στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ (Σημίτη, Βενιζέλου, ΓΑΠ).
Αφήνοντας, ωστόσο, στο περιθώριο πολλά από τα δεξιά στελέχη τα οποία αξιοποιεί με το σταγονόμετρο.
Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό είδαμε ακριβώς την ίδια τακτική η οποία, όμως, θα έχει και τις αντιδράσεις και που θα κλιμακωθούν αργότερα.
Μέχρι στιγμής, όμως, η εξουσία πασοκοκρατείται και η πατριωτική Δεξιά τελεί υπό διωγμό…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης