Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 160 χιλ. νεκρούς αλλά ο Trump επιμένει: Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί

tags :
ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 160 χιλ. νεκρούς αλλά ο Trump επιμένει: Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 1.262 θάνατοι και 53.158 νέες μολύνσεις
Με ιδιαίτερη σφοδρότητα εξακολουθεί να πλήττει τις ΗΠΑ η επιδημία του κορωνοϊού, τη στιγμή πάντως που ο πρόεδρος Trump διαμηνύει με βεβαιότητα πως ο ιός θα εξαφανιστεί.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στις ΗΠΑ άλλοι 1.262 θάνατοι και 53.158 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 158.250 και τις μολύνσεις σε 4.823.890.
Πάντως ο πρόεδρος Trump επιμένει να δηλώνει αισιόδοξος σχετικά με την πορεία του ιού.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στο Λευκό Οίκο ο Trump επανέλαβε την πρόβλεψή του πως ο ιός θα «εξαφανιστεί» από την αμερικανική επικράτεια.
«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία (...), θα εξαφανιστεί» είπε ο Trump, ο οποίος ζητά να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία προκειμένου να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και η οικονομική δραστηριότητα.
Ωστόσο, στο Σικάγο η ένωση δασκάλων και καθηγητών ανακοίνωσε πως οι μαθητές θα μείνουν στο σπίτι τους και θα αρχίσουν διαδικτυακά τα μαθήματα τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
«Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι μαθητές θα περνούσαν περισσότερο και όχι λιγότερο χρόνο στις τάξεις.
Δυστυχώς όμως δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο» ανέφερε η επικεφαλής των σχολείων του Σικάγο Janice Jackson κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με το δήμαρχο Σικάγου, Lori Lightfoot.
Σημειώνεται ότι το Σικάγο μετρά τους περισσότερους μαθητές – περίπου 350.000 – στις ΗΠΑ μετά τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια.
Μέχρι στιγμής και το Λος Άντζελες έχει ανακοινώσει πως οι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους ενώ στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Bill de Blasio έχει πει ότι αναμένει οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα στις τάξεις τους στο μισό χρόνο από ότι συνήθως.
Εν τω μεταξύ, ο de Blasio ανακοίνωσε πως θα τοποθετήσει σημεία ελέγχου στις εισόδους της Νέας Υόρκης προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι ταξιδιώτες από 35 Πολιτείες των ΗΠΑ συμμορφώνονται με την εντολή περί 14ήμερης υποχρεωτικής καραντίνας, διαφορετικά θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων.
Το μέτρο αυτό κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη, η οποία επλήγη σφόδρα τους προηγούμενους μήνες.
Πάντως σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα εμφανίζονται μειωμένα κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αν και εξάρσεις καταγράφονται σε Οκλαχόμα, Μοντάνα, Μιζούρι και άλλες 17 Πολιτείες.
Είναι χαρακτηριστικό πως κατά μέσο όρο 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης