Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ελλάδα και Ισπανία ηγέτες στις κρατήσεις στη Μεσόγειο

tags :
Ελλάδα και Ισπανία ηγέτες στις κρατήσεις στη Μεσόγειο
Η κατάσταση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας εξακολουθεί να είναι δραματική
“Βρισκόμαστε στη μέση της εορταστικής περιόδου και τελικά βλέπουμε ελκυστικές κρατήσεις”, λέει ο Νόρμπερτ Φίμπιχ, Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιών (DRV), αναλύοντας τα τρέχοντα στοιχεία κρατήσεων από το Travel Data + Analytics (TDA).
Συνολικά ωστόσο, η κατάσταση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας εξακολουθεί να είναι δραματική. “Το επίπεδο των νέων κρατήσεων απέχει πολύ από το να απορροφήσει τις απώλειες από τον όγκο της ακύρωσης λόγω των προειδοποιήσεων ταξιδιού.”
Οι κρατήσεις για τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αυξάνονται. “Παρά την πανδημία, οι άνθρωποι κανονίζουν τις διακοπές τους τον ερχόμενο χειμώνα και καλοκαίρι του 2021″, λέει ο Πρόεδρος του DRV. Περίπου 10% των κρατήσεων αφορούν προγραμματισμένα ταξίδια το χειμώνα και τον επόμενο χρόνο. «Το ποσοστό των χειμερινών κρατήσεων, ωστόσο, είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η αβεβαιότητα των πελατών είναι ακόμη αισθητή.”

Ελλάδα και Ισπανία ηγούνται αυτό το καλοκαίρι

Από το τέλος της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης στα μέσα Ιουνίου, το μερίδιο κράτησης για προορισμούς διακοπών στη Μεσόγειο υπερβαίνει το 60%. Αυτό το μερίδιο αντιστοιχεί περίπου στο μερίδιο προ-κορώνοϊού – αλλά σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο.
Στους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν σχεδόν ισοδύναμες στα μέσα Μαΐου. Με την επέκταση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για μη ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι κρατήσεις της Τουρκίας συνετρίβησαν.
Αντίθετα, η Ελλάδα πέτυχε ποσοστά κράτησης άνω του 60% για την ανατολική Μεσόγειο.
“Βλέπουμε ξεκάθαρα πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε σε διαφοροποιημένες ταξιδιωτικές συμβουλές. Η εξίσωση όλων των χωρών εκτός Ευρώπης δεν έχει νόημα και απλώς δεν ταιριάζει στις διαφορετικές καταστάσεις των επιμέρους χωρών”, εξηγεί ο κ. Φίμπιχ στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

“Χρειαζόμαστε μεμονωμένες αξιολογήσεις”.

Οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις στη Δυτική Μεσόγειο είναι οι Βαλεαρίδες και Κανάριοι Νήσοι, ενώ οι κρατήσεις για τις Βαλεαρίδες Νήσους μειώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ταυτόχρονα, οι ταξιδιωτικές κρατήσεις στην Ιταλία αυξάνονται αργά και σταθερά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης