Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Επιβεβαίωσε την υποβολή αίτησης υπαγωγής του Galaxy στον «Ηρακλή»

Alpha Bank: Επιβεβαίωσε την υποβολή αίτησης υπαγωγής του Galaxy στον «Ηρακλή»
Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως 3,04 δισ. ευρώ
Την υποβολή αίτησης υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων "Ηρακλής", ανακοίνωσε και επίσημα η Alpha Bank.
Όπως τονίζεται, η Alpha Bank επιταχύνει την υλοποίηση της συναλλαγής τιτλοποίησης Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων Galaxy ("Galaxy”), η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του Στρατηγικού της Σχεδίου που ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2019.
Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 10,8 δισ. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα υπέβαλε αίτηση υπαγωγής βάσει του ν.4649/2019 στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων "Ηρακλής”, για την ένταξη των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ και 5,7 δισ. ευρώ αντιστοίχως.
Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως 3,04 δισ. ευρώ.
Η αίτηση για το Galaxy IV θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης