Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Χρειάζεται χρόνος για να βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Χρειάζεται χρόνος για να βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο
Ταχύτερη ανάκαμψη αν το εμβόλιο γίνει δημόσιο αγαθό, επισημαίνει ο ΠΟΥ
Υποψήφια εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο, δεν αποτελούν απαραίτητα αποτελεσματικά και κατάλληλα εμβόλια για το ευρύ κοινό, επεσήμανε την Πέμπτη 6 Ιουλίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Η τρίτη φάση για τα εμβόλια δεν σημαίνει ότι, πράγματι, βρισκόμαστε και όλοι οι υπόλοιποι στην τρίτη φάση».
Τα εμβόλια πρέπει να διέλθουν από σειρά πυλών.
Είναι ένας διαρκής αγώνας.
Πρέπει πρώτα να αποδειχθεί ότι μπορούν να προστατέψουν τις ζωές των ανθρώπων.
Ενώ υπάρχει ελπίδα ότι οι επιστήμονες θα βρουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, δεν υπάρχει ποτέ εγγύηση, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Tα σχόλια έρχονται στον απόηχο όσων δήλωσ ο Πρόεδρος Donald Trump ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν εμβόλιο για να αποτρέψουν το Covid-19 «πολύ νωρίτερα» από το τέλος του έτους.

Ταχύτερη ανάκαμψη αν το εμβόλιο γίνει δημόσιο αγαθό

Η ανάκαμψη της οικονομίας σε όλον τον κόσμο θα έρθει γρηγορότερα αν το εμβόλιο για την Covid-19, όταν κυκλοφορήσει, γίνει διαθέσιμο σε όλους, ως δημόσιο αγαθό, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης με μέλη του Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν, στις ΗΠΑ, υπό τον συντονισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC.
Στην ίδια συζήτηση, ο διευθυντής του τμήματος αντιμετώπισης επειγόντων του ΠΟΥ, ο Michael Ryan, ρωτήθηκε για το εμβόλιο που αναπτύσσουν οι Ρώσοι. «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», απάντησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης