Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διορθωτικές διαθέσεις με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διορθωτικές διαθέσεις με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές
ΑΓΟΡΑ: Με τις αγορές της Ευρώπης να κινούνται με μικρές απώλειες, το ΧΑ καταγράφει ανάλογες απώλειες μετά και από 3 ανοδικές συνεδριάσεις. Το σενάριο που θα θέλαμε είναι η σταθεροποίηση γύρω από τις 640 μονάδες ή οπωσδήποτε πάνω από τις 630 μονάδες. Ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Οι επιλεκτικές κινήσεις για μετοχές που έχουν δυνατότητες θα ήταν ένα καλό σενάριο για σήμερα. Η Ελλάκτωρ αφού διόρθωσε από τα 1,20 ευρώ προσπαθεί ξανά. Η Τιτάν δείχνει πως θέλει να μείνει πάνω από τα 11,24 ευρώ που είχαμε θέσει ως όριο για να αλλάξει επιτέλους επίπεδο. Οι τράπεζες έχουν μικρές απώλειες και βέβαια η εξέλιξη αυτή δε βοηθάει. Υποχωρεί και η Coca Cola με χαμηλό όγκο.

Να έχουν περάσει σχεδόν 15 λεπτά συνεδρίασης και ο τζίρος να είναι κάτω από 600 χιλ. ευρώ. Φανταστείτε τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα που είναι και η κορύφωση των διακοπών και άρα και η κορύφωση της… αδιαφορίας για το ΧΑ. Οι ξένοι παρέμειναν πωλητές για ένα ακόμα μήνα στο ΧΑ (δηλ. τον Ιούλιο), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με καλό όγκο στο ξεκίνημα και προσπαθεί πάλι να ξεπεράσει τα 9 ευρώ. Η μετοχή από την αρχή του έτους δεν έχει απώλειες χωρίς να μετράμε το μέρισμα που έχει δώσει. Εξαιρετική παρουσία στο ταμπλό. Η αποτίμηση στα 625 εκατ. ευρώ.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Ένα εφάπαξ έργο που υλοποίησε το 2019 κάνει τη σύγκριση με το φετινό εξάμηνο όχι και τόσο αντιπροσωπευτική. Αν εξαιρεθεί το έργο τα μεγέθη που παρουσίασε ήταν καλά. Όμως και με δεδομένη την κρίση το γεγονός ότι είχε κέρδη στο φετινό εξάμηνο είναι θετικό.

Επιπλέον τα EBITDA παρά το έκτακτο έργο είχαν φέτος μικρή μείωση, ενώ και οι αυξημένοι φόροι σε σύγκριση με το 2019 επηρέασαν την τελική γραμμή. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στις 214 χιλ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υποχώρησαν στα 3,5 εκατ. ευρώ από 3,9 εκατ. ευρώ.

Έχουμε διαφωνήσει στο παρελθόν με τα μερίσματα που έδινε η εταιρεία και κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να δοθούν, λόγω αποτελεσμάτων. Επίσης κάποιες διαγραφές που έγιναν δε μας άρεσαν με αποτέλεσμα να έχουμε υιοθετήσει μία πιο επιφυλακτική στάση. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 42,1 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 39,2 εκατ. ευρώ.

Υπήρχαν στο τέλος του εξαμήνου αποθέματα 6,5 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις 13,4 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 3,6 εκατ. ευρώ. Τα άυλα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονταν στα 10,8 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι πέριξ των 20 εκατ. ευρώ. Θα δούμε στη συνέχεια πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Με 1.119 τεμάχια στο -23,02% και στα 0,5350 ευρώ ενώ έγραψε και πιο χαμηλή τιμή στα 0,5250 ευρώ. Η αποτίμηση στα 6,1 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Παραμένει κοντά στην περιοχή των 2,40-2,45 ευρώ. Σήμερα υποχωρεί με μικρό όγκο 2,07%.

ΕΚΤΕΡ: Αν και βγήκαν την προηγούμενη βδομάδα ξαφνικά αγοραστές λόγω του έργου της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά στη συνέχεια οι αγοραστές ατόνησαν.
Σήμερα βγαίνουν πιο χαμηλά και στα 0,7720 ευρώ με τον πωλητή να είναι στα 0,7890 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 2,05 ευρώ και στο -2,38% με χαμηλό όγκο. Νομίζουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια αλλαγής επιπέδου. Η εισηγμένη δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση, έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις τα προηγούμενα χρόνια και μια σημαντική αναδιοργάνωση που οδήγησε σε πώληση εργοστασίου με μεγάλη υπεραξία. Η άντληση ρευστότητα θα απομοχλεύσει πιο γρήγορα τον όμιλο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης