Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με σημαντική υποχώρηση λόγω τουρκικής προκλητικότητας

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με σημαντική υποχώρηση λόγω τουρκικής προκλητικότητας
ΑΓΟΡΑ: Η συνεδρίαση είχε δύο πρόσωπα. Στιγματίστηκε από τις δηλώσεις Ερντογάν και βέβαια άλλαξε τελείως η εικόνα της στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης. Στην αρχή είχαμε μία συσσώρευση γύρω από το χθεσινό κλείσιμο με ελάχιστες συναλλαγές. Μετά τις δηλώσεις είχαμε απότομη υποχώρηση που επηρέασε ένα μεγάλο αριθμό μετοχών. Σε κάποιες είδαμε και τζίρο.

Δυστυχώς η τουρκική προκλητικότητα θα συνεχίσει να δημιουργεί τριγμούς στο ΧΑ. Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από το «χαστούκι» που έχει φάει το νόμισμά τους. Νομίζουν ότι επειδή θα επηρεάσει και κάποιες ευρωπαϊκές τράπεζες θα τους στρώσουν κόκκινα χαλιά και θα τους δώσουν ό,τι θέλουν. Χρήματα δηλαδή.

Η επόμενη εβδομάδα, αν η σημερινή συνεδρίαση έδειξε κάτι, είναι ότι η ώρα θα περνάει δύσκολα κοιτώντας το ταμπλό. Ο τζίρος αναμένεται να παρουσιάσει νέα υποχώρηση καθώς κορυφώνεται η καλοκαιρινή περίοδος και φεύγουν όσοι μπορούν. Η στήλη θα είναι εδώ πάντως…

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ξαναμπαίνουμε πάλι σε περιπέτειες αφού ο γενικός δείκτης έχασε σήμερα την απόσταση ασφαλείας που είχε χτίσει με τις τελευταίες ανοδικές. Εκεί που ήταν στις 640 μονάδες έκλεισε δυο μονάδες πάνω από τις 630 μονάδες που είναι και κρίσιμη στήριξη.

Οι τράπεζες δε μπορούν, η Coca Cola διόρθωσε, και από την άλλη κράτησε ο ΟΤΕ πατώντας πλέον πάνω στα 13 ευρώ και ξεπερνώντας σε αποτίμηση τα 6 δισ. ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Είχε καλή συμπεριφορά στο ξεκίνημα και πήγε και πάλι προς τα 8 ευρώ. Έκανε υψηλό 7,99 ευρώ, αλλά βγήκαν πωλήσεις στη συνέχεια με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μέχρι τα 8,50 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 8,53 ευρώ και στο -3,83% με 40 χιλ. τεμάχια όγκο περίπου.

ΟΤΕ: Στα 13 ευρώ πλέον η μετοχή και έχει δώσει και μέρισμα άρα πάμε αρκετά υψηλότερα.

ΕΛΒΕ: Μοιράζει και φέτος 0,25 ευρώ στους μετόχους της ως επιστροφή κεφαλαίου. Τέτοιες αποδόσεις δε βρίσκουν στις μετοχές του FTSE 25 και στα πολυδιαφημισμένα χαρτιά οι επενδυτές. Και όμως την αγνοούν. Δε πειράζει ας παίζουν υπερχρεωμένες που δανείζονται για να πληρώσουν μερίσματα.

Και πάλι καλά που κάποιος αγόρασε 1.000 τεμάχια στο +7,37% και στα 4,08 ευρώ και έκλεισε εκεί η μετοχή με αποτίμηση 13,5 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Κάποιοι πρέπει να έχουν τρομερό μίσος για τη μετοχή και κάποιοι τρομερή αδιαφορία. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ελπίζουμε τουλάχιστον η εταιρεία να μην πηγαίνει όπως τη μετοχή, γιατί αν όλο αυτό έχει να κάνει με την «κόντρα» των μετόχων, σύντομα θα τη στείλουν στα βράχια, όπως έχει γίνει και με άλλες εταιρείες στο παρελθόν.

Στα 3,5 εκατ. ευρώ έχει κατρακυλήσει η αποτίμηση και μάλιστα κάποιοι έδιναν με ευκολία χαρτιά στο -10% και στα 0,1680 ευρώ. Ακουμπάει σχεδόν χαμηλά πολλών ετών τα οποία έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν. Θα πρέπει να υπάρξει αγοραστικό κύμα, το οποίο εδώ που είναι η μετοχή δε χρειάζεται να βάλει και βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Από τον όγκο των 24 χιλ. τεμαχίων τα περισσότερα έγιναν σε τιμές περίπου στα 0,17 ευρώ. Κάποιος βέβαια μετά αγόραζε μερικά κομμάτια από τον πωλητή και το έκανε και στο κλείσιμο με αποτέλεσμα να κλείσει η μετοχή στα 0,1880 ευρώ και στο +0,53%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Νέα ιστορικά υψηλά…

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Βγαίνουν χαρτιά. Το είχαμε ξαναδεί μερικές συνεδριάσεις πριν, όπου την είχαν πάει και ακόμα πιο χαμηλά τη μετοχή. Στα 0,58 ευρώ και στο -16,55% με όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Έπιασε και πάλι τα 2,45 ευρώ, αλλά σήμερα λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών υποχώρησε περισσότερο από τις άλλες μέρες. Θα λέγαμε πως η στήριξη των 2,20 ευρώ θα ήταν ένα καλό σημείο για να συσσωρεύσει το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε να μην επαναλάβει τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα του παρελθόντος και να μην πάει προς τα 1,90 ευρώ ή τα 2 ευρώ. Στα 2,2250 ευρώ και στο -8,06%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης