Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Μετά τους δασμούς Trump, o Trudeau ανακοίνωσε δασμούς ύψους 2,7 δισεκ. δολ. σε εισαγωγές από ΗΠΑ

Καναδάς: Μετά τους δασμούς Trump, o Trudeau ανακοίνωσε δασμούς ύψους 2,7 δισεκ. δολ. σε εισαγωγές από ΗΠΑ

«Ο Καναδάς θα ανταποκριθεί γρήγορα και έντονα στους δασμούς των ΗΠΑ» δήλωσε η Αντιπρόεδρος του Καναδά, Chrystia Freeland
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του στιλό με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Trump υπέγραψε απόφαση με την οποία επιβάλλονται ξανά δασμοί ύψους 10% σε ορισμένα προϊόντα αλουμινίου από τον Καναδά, και η χώρα της Βόρειας Αμερικής προχώρησε άμεσα σε αντίποινα ύψους 2,7 δισ. δολ.
Ειδικότερα, η αντιπρόεδρος του Καναδά δήλωσε την Παρασκευή την Παρασκευή 7 Αυγούστου ότι θα αντισταθμίσει τις πιθανές ζημίες από τους δασμούς των ΗΠΑ με άλλα αντισταθμιστικά μέτρα σε προϊόντα των ΗΠΑ.
«Ο Καναδάς θα ανταποκριθεί γρήγορα και έντονα» δήλωσε η Αντιπρόεδρος του Καναδά, Chrystia Freeland.
«Θα επιβάλουμε αντίμετρα, σε ισορροπημένη κλίμακα και ανάλογα με αυτά που μας επεβλήθησαν» συμπλήρωσε.
Η Freeland είπε ότι ο πρωθυπουργός Justin Trudeau θα περάσει τις επόμενες 30 ημέρες σε διαβουλεύσεις με Καναδούς πολίτες και επιχειρήσεις με σκοπό να καταρτίσει μια ευρεία λίστα προϊόντων που περιέχουν αλουμίνιο.
Οι νέοι δασμοί του Καναδά στις εισαγωγές των ΗΠΑ, είπε, θα ανέρχονται συνολικά σε 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά (2,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Trump επέβαλε ξανά δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα αλουμινίου από τον Καναδά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump ανακοίνωσε στις 6/8 ότι υπέγραψε μια απόφαση με την οποία επιβάλλονται ξανά δασμοί ύψους 10% σε ορισμένα προϊόντα αλουμινίου από τον Καναδά, με στόχο να προστατευθεί η αμερικανική βιομηχανία.
Ο Καναδάς είχε προειδοποιήσει ότι θα ανταποδώσει αν ο Trump επανέφερε τους δασμούς.
Μιλώντας σε εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο της εταιρείας Whirlpool στο Οχάιο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε ότι οι δασμοί ήταν απαραίτητοι ώστε να προστατευθεί η αμερικανική βιομηχανία αλουμινίου, επειδή οι Καναδοί παραγωγοί δεν τήρησαν τη δέσμευσή που είχαν αναλάβει, να μην πλημμυρίσουν δηλαδή την αγορά των ΗΠΑ με φτηνότερο καναδικό αλουμίνιο.
Σε μια πρώτη αντίδραση, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ σημείωσε ότι η απόφαση να επιβληθούν ξανά δασμοί στα καναδικά προϊόντα αλουμινίου θα αυξήσει το κόστος για τους Αμερικανούς κατασκευαστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης