Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αντιγριπική «ασπίδα» και οι νέες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της χώρας - Δήλωση Κικίλια

Η αντιγριπική «ασπίδα» και οι νέες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της χώρας - Δήλωση  Κικίλια
Στόχος  το ΕΣΥ στο τέλος του έτους να διαθέτει 1.200 κλίνες εντατικής
Σχέδιο για τη θωράκιση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού έναντι της γρίπης από τον ερχόμενο Οκτώβριο, δεδομένου ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να αποτελεί «απειλή» για τη δημόσια υγεία, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας.
Σε εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός ειδικού προγράμματος εμβολιασμού  του πληθυσμού με βάση το ΑΜΚΑ των πολιτών και εάν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, όπως αναφέρει στην «Καθημερινή» της Κυριακής  ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος σημειώνει πως ήδη προς το παρόν έχουν εξασφαλιστεί για τη χώρα μας 4,2 εκατ. δόσεις αντιγριπικού εμβολίου.
Ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης θα αρχίσει σταδιακά την 1η Οκτωβρίου για να έχει ολοκληρωθεί αρχές Δεκεμβρίου, ενώ στόχος είναι να εμβολιαστούν κατεξοχήν αυτοί που το χρειάζονται, σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή νέων μονάδων εντατικής θεραπείας και μονάδων αυξημένης φροντίδας σε νοσοκομεία της χώρας, με στόχο  το ΕΣΥ στο τέλος του έτους να διαθέτει 1.200 κλίνες εντατικής και ως, κατά κάποιο τρόπο, «προίκα» του κορωνοϊού, αλλά και για την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας.
Ήδη, ξεκίνησαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» οι εργασίες για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ, με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, ύψους 8 εκατ.ευρώ, βάσει σύμβασης που υπεγράφη στις 30 Ιουλίου, ενώ στις 27 Ιουλίου υπεγράφησαν και οι συμβάσεις διαμόρφωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων για τη δημιουργία συνολικά 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία του ΕΣΥ, με δωρεά 15 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.   
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης