Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης μας δίνει τον χώρο για πρόσθετες φοροελαφρύνσεις

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης μας δίνει τον χώρο για πρόσθετες φοροελαφρύνσεις
Η μείωση της φορολογίας αποτελεί σημαντικό σημείο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τις προτάσεις Πισσαρίδη για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Η μείωση της φορολογίας αποτελεί σημαντικό σημείο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και σε πρώτη φάση το έκανε όταν είχε τον δημοσιονομικό χώρο, όπως με ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές εισφορές, σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6». 
«Τώρα έχουμε μεγάλη ύφεση και δεν είναι το ίδιο εύκολο να κάνουμε παρεμβάσεις, αλλά το ταμείο ανάκαμψης μας δίνει τη δυνατότητα, με μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικό χώρο να διαπραγματευτούμε με τους θεσμούς πρόσθετες φορολογικές και ασφαλιστικές μειώσεις, παρά το γεγονός ότι η οικονομία έχει πάει σχεδόν 2 χρόνια πίσω», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης και την ειδική ομάδα εργασίας, επισήμανε ότι δημιουργήθηκε μια εκτελεστική γραμματεία που θα σχεδιάσει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν οι πόροι από το ταμείο ανάκαμψης.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε και να μην την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των ανθρώπων και μιας διαφορετικής πορείας για την οικονομία.
Η πρώτη μεταφορά κονδυλίων – το 10% – θα δοθούν όταν εγκριθεί το σχέδιο ανάκαμψης της κάθε χώρας, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2021.
Όμως έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε και να περιλάβουμε δαπάνες για έργα και μεταρρυθμίσεις από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο.
Τον πρώτο σχεδιασμό για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια πρέπει να τον καταθέσουμε στις 15 Οκτωβρίου του 2020.
Από ταμειακής πλευράς τα χρήματα θα τα έχουμε τον Μάιο, είπε ο κ. Σκυλακάκης.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων ήταν 4-5 δισ. ευρώ σε πραγματική απορρόφηση.
Τα επόμενα 5 χρόνια θα πρέπει να απορροφούμε πάνω από τα διπλάσια χρήματα κάθε χρόνο.
Πρέπει να κινητοποιήσουμε και ιδιωτικούς πόρους ώστε να έχουμε πολλαπλάσια οφέλη, καθώς έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πειθαρχία στο πώς δαπανώνται τα χρήματα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης