Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Tα ταξίδια θα βιώσουν μια «ασταθή» ανάκαμψη, λέει ο CEO της Booking Holdings

tags :
Tα ταξίδια θα βιώσουν μια «ασταθή» ανάκαμψη, λέει ο CEO της Booking Holdings
Ασταθής η ανάκαμψη για την ταξιδιωτική βιομηχανία
Η ταξιδιωτική βιομηχανία θα βιώσει μια ασταθή ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού έως ότου μπορέσει να αναπτυχθεί και να διανεμηθεί ένα εμβόλιο ή θεραπεία σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον CEO της Booking Holdings, κ. Glenn Fogel.
Μιλώντας για την πιο πρόσφατη κλήση οικονομικών κερδών της εταιρείας , ο Fogel είπε ότι η εταιρεία του ( Νο. 2 στην Travel Power Weekly 2020 List List) ένιωσε την πλήρη επίδραση του Covid-19 το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 84% στα 630 εκατομμύρια $ και το καθαρό εισόδημα έπεσε κατά 88% στα 122 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως και η Expedia ( Νο. 1 στο Travel Weekly 2020 Power List), η οποία ανέφερε νωρίτερα τα κέρδη της στο Q2 , η Booking Holdings παρουσίασε επίσης αύξηση της ζήτησης για εναλλακτικά καταλύματα. Για την επωνυμία Booking.com, τα εναλλακτικά καταλύματα αποτελούν το 40% όλων των νέων κρατήσεων το δεύτερο τρίμηνο, υψηλότερο από ό, τι στο παρελθόν, σύμφωνα με τον CEO.
Όπως και οι άλλοι πάροχοι ταξιδιών, η Booking Holdings παρουσίασε υψηλά ποσοστά ακύρωσης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ακολουθούμενη από χαμηλή ταξιδιωτική ζήτηση, δήλωσε ο Fogel. Για πρώτη φορά από το 2001, η εταιρεία σημείωσε τριμηνιαία ζημιά στα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων.
Ο Fogel είπε ότι η εταιρεία χαίρεται να βλέπει κάποια σημάδια ανάκαμψης σε ορισμένες αγορές, αλλά “είναι αδύνατο να πούμε πώς θα ξεδιπλωθούν οι επόμενοι μήνες”.
Στην πραγματικότητα, ορισμένες αγορές που είδαν την πρόσφατη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν ήδη αρχίσει να υποχωρούν.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης