Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pulitzer Center: Σε ακραία φτώχεια επιπλέον 100 εκατ. άνθρωποι από τα lockdown του κορωνοϊού

tags :
Pulitzer Center: Σε ακραία φτώχεια επιπλέον 100 εκατ. άνθρωποι από τα lockdown του κορωνοϊού
Δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς που βυθίστηκαν σε ακραία φτώχεια ζουν στην υποσαχάρια Αφρική, αυτό θα μπορούσε επίσης να επιδεινώσει τη μαζική μετανάστευση προς στην Ευρώπη
Ο αντίκτυπος του παγκόσµιου lockdown που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού αναµένεται να βυθίσει 100 εκατοµµύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια, προειδοποιεί µια νέα έκθεση του Pulitzer Center on Crisis Reporting.
«Με τον ιό και τους περιορισμούς του, έως και 100 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσαν να περιέλθουν σε κατάσταση ακραίας φτώχιας με εισόδημα μόλις 1,90 δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση.
Τα 100 εκατ. θα προστεθούν στα 736 εκατ. των ανθρώπων που ήδη βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, με τους μισούς από αυτούς να είναι σε πέντε μόνο χώρες: Αιθιοπία, Ινδία, Νιγηρία, Κονγκό και Μπαγκλαντές.
Η έκθεση σημειώνει ότι ο αντίκτυπος του lockdown στους φτωχούς σε χώρες όπως η Ινδία ήταν «τόσο απότομη και τιμωρητική» που ο πρωθυπουργός της χώρας, Narendra Modi, υποχρεώθηκε σε συγνώμη.
Image
Η έκθεση θα προκαλέσει περαιτέρω συζήτηση σχετικά με το αν το παγκόσμιο lockdown θα αποδειχθεί πιο θανατηφόρο από το ίδιο το COVID-19, με την ακραία φτώχεια να συνδέεται άμεσα με το θάνατο και τη μείωση της διάρκειας ζωής.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Imperial College London και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πεθάνουν από μολύνσεις λόγω φυματίωσης που δεν έχει αντιμετωπιστεί με παρόμοια μέτρα όπως του κορωνοϊού.
Οι ειδικοί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμη και εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν μακροπρόθεσμα ως αποτέλεσμα του lockdown που τους εμποδίζει να λάβουν θεραπεία για άλλες σοβαρές ασθένειες.
Δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς που βυθίστηκαν σε ακραία φτώχεια ζουν στην υποσαχάρια Αφρική, αυτό θα μπορούσε επίσης να επιδεινώσει τη μαζική μετανάστευση προς στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης