Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Είμαστε σε τουρκική υφαλοκρηπίδα» - Η απάντηση της Τουρκίας στις ελληνικές φρεγάτες

tags :
«Είμαστε σε τουρκική υφαλοκρηπίδα» - Η απάντηση της Τουρκίας στις ελληνικές φρεγάτες
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει αμετάβλητη από χθες το απόγευμα στις 17:30
Στο κάλεσμα των ελληνικών φρεγατών για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα απάντησαν τελικώς τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, υποστηρίζοντας -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει αμετάβλητη από χθες το απόγευμα στις 17:30.
Το Oruc Reis, το οποίο συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες, έχει απλώσει καλώδια, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία διαδικασία έρευνας.
Και αυτό γιατί τα ηχοβολιστικά καλώδια που φέρει δεν μπορούν να δουλέψουν ερευνητικά λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού πλοίων και των παρεμβολών που προκαλούν οι μηχανές τους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις στο σημείο παραμένουν οι ίδιες, με δύο φρεγάτες να παρακολουθούν από κοντά κάθε κίνηση του Oruc Reis αλλά και των συνοδευτικών πολεμικών πλοίων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης