Τελευταία Νέα
Διεθνή

Heathrow κατά βρετανικής κυβέρνησης: Στραγγαλίζετε την οικονομία – Απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας

Heathrow κατά βρετανικής κυβέρνησης: Στραγγαλίζετε την οικονομία – Απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας
Heathrow κατά βρετανικής κυβέρνησης: Στραγγαλίζετε την οικονομία
Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τα απογοητευτικά στοιχεία της επιβατικής κίνησης του Ιουλίου 2020.
Η επιβολή 14ήμερης καραντίνας για τα άτομα που φτάνουν από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης του Covid-19 σημαίνει ότι η Βρετανία ουσιαστικά αποκόπτεται από αγορές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Σιγκαπούρης, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Heathrow.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου John Holland-Kaye δήλωσε ότι η πολιτική της καραντίνας «συνεχίζει να στραγγαλίζει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου» και οδηγεί σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Ο ίδιος επανέφερε το αίτημα προς την κυβέρνηση να υιοθετήσει την εφαρμογή τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια ώστε να «απελευθερωθούν» τα ταξίδια.
Ο αριθμός των επιβατών του Heathrow μειώθηκε σχεδόν κατά 89% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ανέφερε το αεροδρόμιο, ενώ τα τρία πέμπτα του συνήθους δικτύου δρομολογίων δεν πραγματοποιήθηκαν.
Η επιβατική κίνηση του Ιουνίου είχε μειωθεί κατά 95%.
Περισσότεροι από τους μισούς από εκείνους που ταξίδεψαν είχαν προορισμό ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιβάλουν το μέτρο της καραντίνα, ανέφερε το αεροδρόμιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης