Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή κλίματος στο τέλος στη Wall Street, πτώση -0,8% για S&P 500 - Στο επίκεντρο το εμβόλιο του κορωνοϊού - Ο DAX στο +2,04%

tags :
Αλλαγή κλίματος στο τέλος στη Wall Street, πτώση -0,8% για S&P 500 - Στο επίκεντρο το εμβόλιο του κορωνοϊού - Ο DAX στο +2,04%
Απώλεσαν τα κέρδη τους οι δείκτες της Wall Street
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τελικά σημερα 11/8 οι δείκτες της Wall Street, αν και στα υψηλά της ημέρας ο βιομηχανικός Dow Jones βρέθηκε να κερδίζει πάνω από 300 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 πλησίασε το προηγούμενο ιστορικό του από τον Φεβρουάριο του 2020.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η πολιτική διελκυστίνδα για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και η είδηση ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έδωσε το πράσινο φως σε εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών S. Mnuchin δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του Κογκρέσου για το πακέτο στήριξης της οικονομίας.
Αναλυτές της Commerzbank ανέφεραν ότι οι αγορές φάνηκαν να αδιαφορούν για τις αμφιβολίες για τη νομιμότητα του διατάγματος του Trump και εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι το Κογκρέσο θα καταλήξει σε μια συμφωνία.
Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες το Σάββατο για να αξιολογήσουν τους πρώτους έξι μήνες της φάσης 1 της εμπορικής τους συμφωνίας.
Υπάρχουν επίσης ελπίδες ότι οι κυρώσεις του Πεκίνου σε 11 Αμερικανούς πολίτες -ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις σε Κινέζους πολίτες αναφορά με την καταστολή στο Χονγκ Κονγκ- ίσως τερματίσουν αυτό τον γύρο αντιποίνων μεταξύ των δύο δυνάμεων.
Οι επενδυτές ωστόσο προβληματίζονται από το αβέβαιο μέλλον της περαιτέρω δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας στις ΗΠΑ, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο και την ανάληψη μονομερούς δράσης με εκτελεστικά διατάγματα από τον πρόεδρο Trump.  
Το ενδεχόμενο να μειώσει τον φόρο κερδών κεφαλαίου στις ΗΠΑ και να προχωρήσει σε μείωση του φόρου εισοδήματος για τις οικογένειες με μεσαία εισοδήματα, ώστε να βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να ανακάμψει από τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
«Εξετάζουμε..., επίσης, μία μείωση του φόρου για κέρδη κεφαλαίου, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.
«Επίσης, μία μείωση του φόρου εισοδήματος για τις οικογένειες με μεσαία εισοδήματα» πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοΐού βρίσκονται Λατινική Αμερική και Καραϊβική, θρηνώντας τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 στην υφήλιο, την ώρα που τα περιοριστικά μέτρα πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη, με τα κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τα 20 εκατομμύρια.
Στο μέτωπο της κούρσας των εμβολίων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι η χώρα του κατοχύρωσε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως, παρά τις ανησυχίες ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαρκείς δοκιμές.
Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 736.191 ανθρώπους επί συνόλου 20,089 εκατομμυρίων που έχουν προσβληθεί σε όλο τον κόσμο αφότου το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωνε την εμφάνιση του ιού, στα τέλη του Δεκεμβρίου.
Στην πρώτη θέση με τα περισσότερα θύματα της πανδημίας και κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί η Βραζιλία στη δεύτερη θέση.
Το Μεξικό καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία.
Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική θρηνεί τον υψηλότερο αριθμό θανάτων, τουλάχιστον 213.120, περισσότερους από την Ευρώπη (212.660).
Όσον αφορά τη Wall Street, ο S&P 500 απέχει πλέον μόλις 1,2% από τα ιστορικά υψηλά του της 19ης Φεβρουαρίου 2020.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 10/8, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +1,3% στις 27.791 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη +0,27% στις 3.360 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες -0,39% στις 10.968 μονάδες.
Οι μετοχές των εταιρειών που εξαρτώνται περισσότερα από την άμεση ανακάλυψη ενός εμβολίου κατά του ιού σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο στις συναλλαγές.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση -0,38% στις 27.686 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε απώλειες -0,8% στις 3.333 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες -1,69% στις 10.882 μονάδες.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύθηκε στις 24,4 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε +2,04% στις 12.946 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο +2,84% στις 20.209 μονάδες.
Image

Image

Ράλι στις ευρωαγορές με «όχημα» τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Ράλι κατέγραψαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενισχύονται μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις πωλήσεις στην Κίνα, ενώ οι ελπίδες για σταθερή οικονομική ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού προσέφεραν στήριξη στις διεθνείς αγορές.
Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών ενισχύθηκαν κατά +2,8% ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης κατά 16,4% των πωλήσεων οχημάτων στην Κίνα τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά οχημάτων ανακάμπτει από τη βουτιά που σημείωσε μετά το lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.
Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας μεγαλύτερη των εκτιμήσεων βελτίωση κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο, όπως προκύπτει από τα  στοιχεία του Ινστιτούτου ZEW.
Ο δείκτης ZEW ενισχύθηκε στις 71,5 μονάδες τον Αύγουστο, από 59,3 μονάδες τον Ιούλιο.
Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στις 58 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στο -81,3 από -80,9 μονάδες.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για -69,5 μονάδες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σημαντική άνοδος του δείκτη προσδοκιών, καταγράφει την αυξανόμενη αισιοδοξία σχετικά με την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Bayer έκλεισε συμφωνία εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Kandy Therapeutics έναντι 875 εκατ. δολ., σε μια προσπάθεια να διευρύνει την δραστηριότητά της στον φαρμακευτικό κλάδο πριν τη λήξη των πατεντών ήδη υπαρχόντων σκευασμάτων.
Η γερμανική φαρμακευτική και χημική βιομηχανία συμφώνησε να καταβάλει μπροστά 425 εκατ. δολάρια και στη συνέχεια σε δόσεις άλλα 450 εκατ. δολ.  μέχρι την κυκλοφορία στην αγορά της πειραματικής θεραπείας της Kandy κατά των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
Το σκεύασμα NT-814 της Kandy αναμένεται να εισαχθεί στην τρίτη φάση κλινικών μελετών μέσα στο 2021 και θα μπορούσε να φθάσει σε πωλήσεις έως και το 1 δισ. ευρώ, σε παγκόσμια κλίμακα, ανέφερε η Bayer σε ανακοίνωσή της, την Τρίτη.
Μετά την κυκλοφορία του φαρμάκου της Kandy, η Bayer υπό συνθήκες μπορεί να χρειαστεί να καταβάλει και επιπλέον πληρωμές επί τη βάσει των πωλήσεων, που μπορεί να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η συμφωνία αναμένεται να επισφραγιστεί μέσα στον Σεπτέμβριο.
Ζημίες προ φόρων ανακοίνωσε ο όμιλος InterContinental Hotels για το α' εξάμηνο του 2020, παγώνοντας το μέρισμά του λόγω της αβεβαιότητας που έχει ενσκήψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία ανέφερε ότι για τους έξι μήνες έως τις 30 Ιουνίου κατέγραψε ζημίες προ φόρων 275 εκατ. δολαρίων έναντι κερδών προ φόρων 375 εκατ. δολαρίων το α' εξάμηνο του 2019.
Τα έσοδα το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στο 1,25 δισ. δολ. έναντι 2,28 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι.
Τα έσοδα σε παγκόσμια κλίμακα ανά διαθέσιμο δωμάτιο ξενοδοχείου - σημαντικός δείκτης για την τουριστική βιομηχανία - υποχώρησαν κατά 52% στο εξάμηνο.
Ο όμιλος είδε μικρή αλλά σταθερή βελτίωση στις πληρότητες στο β' τρίμηνο που έκλεισε τον Ιούνιο και η οποία συνεχίστηκε και τον Ιούλιο.
Το πάγωμα του προμερίσματος οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στην αβεβαιότητα γύρω από τον ρυθμό και την έκταση της ανάκαμψης της αγοράς.

Ισχυρή άνοδος στις αγορές της Ασίας

Ράλι κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, μετά την άνοδο του δείκτη S&P 500 κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για τη Wall Street.
Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump το Σαββατοκύριακο για την στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών, των ενοικιαστών και των οφειλετών στεγαστικών δανείων, καθώς και η συνεχιζόμενη συζήτηση περί ευρύτερου σχεδίου τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, δίνουν ώθηση στις αγορές.
Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 1,8% στις 22.736 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραψε άνοδο 1,22%, στις 1,565.57 μονάδες.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 1,55% στις 3.309 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωνε άνοδο 2,37% στις 24.954 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 0,5% στις 3.397 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης